Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strategii

Rozopol consideră că meşteşugarii pot să atragă mai mulţi turişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, consideră că dezvoltarea meşteşugurilor în localităţile din zona în care candidează va contribui la atragerea unui număr mai mare de turişti.

El a spus că în aceste condiţii, intenţionează să-i implice pe meşteşugarii bucovineni în implementarea proiectului său, „Turismul de 12 luni”, care presupune atragerea turiştilor pe tot parcursul anului.

„Dacă vrem un turism autentic bucovinean, bazat pe tradiţiile locale, trebuie să avem grijă de cei care dau viaţă spiritului bucovinean. Aici îi am în vedere, în primul rând, pe meşteşugarii locali, fie că vorbim despre cojocari, fierari, meşteri în lemn, sau despre cei care încondeiază ouă sau pictează icoane. Aceşti oameni promovează imaginea Bucovinei prin simplul fapt că îşi desfăşoară de ani şi ani o activitate care înnobilează această zonă. E rândul meu să le promovez activităţile şi să îi ajut să acceseze fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru a cunoaşte prosperitatea care, fără îndoială, li se cuvine”, a declarat candidatul liberal.

Philip Rozopol a precizat că nu doreşte aducerea unor investitori străini în Bucovina, ci vrea să îi instruiască pe bucovineni, astfel încât aceştia să investească în propriile afaceri de familie şi să acceseze fondurile nerambursabile disponibile. El a mai adăugat că pentru a creşte nivelul de trai în gospodăriile bucovinene, industria casnică are nevoie de un sprijin susţinut din partea factorului politic.

 

Liberalul spune că meşteşugurile nu trebuie să dispară

Pe de altă parte, Philip Rozopol a tras un semnal de alarmă faţă de posibilitatea dispariţiei unor meşteşuguri din zona Bucovinei, amintind aici situaţia cojocarilor din comuna Capu Codrului.

„Această localitate este vestită pentru numărul de cojocari care trăiau aici şi pentru măiestria lor. Am avut discuţii cu localnici din această comună şi am aflat că în prezent au mai rămas doar doi cojocari, şi aceia plecaţi în străinătate, la muncă”, a declarat Rozopol.

Spre comparaţie, el a prezentat şi un exemplu de succes, făcând referire la o persoană din comuna Frumosu, care a reuşit să atragă fonduri europene pentru a-şi dezvolta activitatea.

„Există un fierar iscusit în comuna Frumosu, recunoscut în toată regiunea. Asta cu atât mai mult cu cât potcovarii şi şelarii profesionişti sunt extrem de rari astăzi în România. Acest om a conştientizat ce potenţial are domeniul în care activează şi a atras fonduri europene care să îl ajute în dezvoltarea afacerii sale”, a afirmat liberalul sucevean.

Philip Rozopol a mai precizat că meşteşuguri care aparent sunt pe cale de dispariţie pot avea un potenţial foarte mare de a aduce profit celor care le-ar practica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol consideră că meşteşugarii pot să atragă mai mulţi turişti.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rozopol consideră că meşteşugarii pot să atragă mai mulţi turişti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei