Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 oct 2008 - Anul XIII, nr. 256 (3937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Implicare

Rozopol preia problemele medicilor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Candidatul PNL Suceava pentru un mandat de deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, a anunţat una dintre priorităţile sale în calitate de viitor parlamentar va fi rezolvarea problemelor pe care medicii din cele două oraşe i le-au semnalat în cadrul unor întâlniri pe care le-a avut cu aceştia.

El a arătat că PNL a pregătit deja un pachet de 14 legi în domeniul sănătăţii, dintre care unele au fost lansate în dezbatere publică, iar ca viitor parlamentar a dorit să afle direct de la medici care este opinia acestora faţă de adaptarea legislaţiei, astfel încât în România să existe un act medical conform cu cerinţele Uniunii Europene.

„În acest context, am constatat atât la Gura Humorului, cât şi la Câmpulung Moldovenesc, o preocupare mult mai serioasă a medicilor pentru cadrul legislativ care urmează a fi implementat”, a spus Rozopol.

El a precizat că una dintre problemele semnalate de medici a fost cea legată de modul în care pot fi conduse spitalele de către doctori.

„Cred că este un punct nevralgic, şi trebuie să recunoaştem că PNL a pus prea mult accent pe sistemul managerial organizat, şi pe partea tehnică a acestui act de conducere. Am simţit dorinţa medicilor de a reveni la conducerea spitalelor, deoarece se consideră responsabili şi spun că pot fi manageri adevăraţi”, a precizat liberalul sucevean.

 

Soluţii pentru monitorizarea medicamentelor compensate

Philip Rozopol a adăugat că în urma discuţiilor cu medicii a observat că aceştia au început să se implice mai mult în îmbunătăţirea actului medical şi în relaţia cu pacienţii. El a arătat că atât la Gura Humorului, cât şi la Câmpulung Moldovenesc, medicii au început să fie conştienţi de sprijinul primit din partea Guvernului României, prin fondurile alocate pentru modernizarea spitalelor.

„A treia problemă pe care medicii au ridicat-o este acest ping-pong cu cine urmăreşte medicamentele care se prescriu la pacienţi. Medicii sunt îngrijoraţi cu privire la cine va ţine evidenţa acestor medicamente compensate, care actualmente se pot elibera fără restricţie. Au venit cu o propunere constructivă care se referă la introducerea cardurilor naţionale de sănătate, care ar trebui să fie eliberate de Casele de Asigurări de Sănătate. Cred că este o soluţie bună, şi voi susţine această idee în calitate de parlamentar”, a mai spus Philip Rozopol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol preia problemele medicilor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Rozopol preia problemele medicilor din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei