Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Politică

PD-L Suceava a lansat campania de informare despre votul uninominal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Organizaţia Judeţeană Suceava a PD-L a demarat, ieri, o campanie de informare a electoratului în privinţa votului uninominal.

În faţa unui cort de campanie portocaliu amplasat în faţa Casei Culturii Suceava, preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Flutur, împreună cu cel al organizaţiei municipale, Ion Lungu, şi candidaţi PD-L în colegiile electorale din judeţul Suceava au prezentat pliantele PD-L despre votul uninominal.

Au fost, ieri, la cortul PD-L profesorul universitar Sanda Maria Ardeleanu, consilierii judeţeni Dan Gabriel Gospodaru şi Ioan Bălan, vicepreşedintele CJ Dan Cadariu, subprefectul demisionar Orest Onofrei, deputaţii Romică Andreica şi Eugen Uricec, omul de afaceri Vasile Dediţă şi profesorul Mihai Vitcu.

Sub sloganul „Gândim altfel, votăm altfel”, PD-L explică ce este votul uninominal, spune „povestea” votului uninominal, cu nominalizarea PD-L şi a preşedintelui Traian Băsescu drept susţinători ai acestei variante electorale şi arată cum funcţionează votul uninominal. De asemenea, sunt arătate avantajele acestui tip de vot, în viziunea PD-L, dar şi cine se teme de uninominal.

 

Fricoşii şi vitejii votului uninominal, în viziunea PD-L

„De vot uninominal se tem numai acele partide care nu au oameni competenţi şi oneşti cu care să se prezinte în faţa oamenilor”, „acei lideri de partid care ofereau locuri eligibile pe liste în schimbul unor avantaje personale sau din cauza unor obligaţii oneroase faţă de diverse grupuri de interese”, „acei politicieni care reuşeau, prin diverse metode, să obţină funcţii şi poziţii favorabile în partidele lor, dar care ştiu că, dacă nu se mai pot ascunde în spatele listelor, se vor face de râs când toată lumea va vedea câte voturi obţin de la cetăţeni”, „acei candidaţi care n-au făcut în viaţa lor nimic prin care să demonstreze că merită votul oamenilor”, explică PD-L în pliantul lansat ieri.

Democrat-liberalii suceveni arată şi cine vrea vot uninominal- electoratul şi PD-L, cu exemple de politicieni care au fost aleşi astfel. „Traian Băsescu a ajuns preşedintele României prin vot uninominal. Gheorghe Flutur a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Suceava prin vot uninominal. E timpul ca şi cei care vă reprezintă în Parlament să fie aleşi prin vot uninominal”, se arată în pliantul editat de PD-L Suceava.

Chiar dacă nu scrie explicit „votaţi PD-L”, pe copertele materialului campaniei „de informare” figurează sigla partidului şi îndemnul „dacă doriţi informaţii suplimentare despre sistemul de vot uninominal sau dacă aveţi probleme în a afla colegiul din care faceţi parte şi candidaţii respectivi, puteţi solicita aceste informaţii la sediul PD-L din localitatea dumneavoastră şi vom fi bucuroşi să vă ajutăm”.

Cortul PD-L va rămâne în centrul Sucevei, conform preşedintelui Gheorghe Flutur, două-trei săptămâni.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava a lansat campania de informare despre votul uninominal.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
PD-L Suceava a lansat campania de informare despre votul uninominal2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(20 sep 2008, 11:31:06
cum,deja au iesit cu corturi ? cu d'astea ? nici macar ei nu stiu bine cum vine treaba cu ,,votul uninominal'',mergeti de'ntrebati copii care str'ng semnaturi pentru asta sa vedeti...stiu ei asa bine �nc�t sa le explice oamenilor cum se voteaza ? sau trebuie sa le spuna oamenilor ,,unde'' se voteaza ? hmm ? si cu cine ?!
2.   Treziti-va sucevenilor trimis de
(20 sep 2008, 11:49:06
campania mascata. Uite asa ii pacalesc din nou pe cei prosti. ei s-au delimitat de suceveni, umbla dupa bucovineni. dragilor de la PD-L are sa va coste acest lucru
3.   Cica trimis de
(20 sep 2008, 11:51:10
Baselu, Fluturelu si Vadim, Echipa de soc pusa in miscare de cei ce vor sa castige alegerile. Votati fraierilor , votati....
4.   Intreb trimis de
(20 sep 2008, 11:51:23
care sunt bucovinenii lui Flutur : Madam Adeleanu, Nelu Balan, Irimie, Andreica, etc ?
5.   Votul Uninominal este bine-venit trimis de
(20 sep 2008, 12:23:37
Liderii PDL au dreptate. In parlament au ajuns 322 de zoaie care au transformat institutia statului in Talcioc, unde totul se vinde si se cumpara. Aceste Zoaie, numite de sefii partidelor, au ajuns in parlament pe bani, manareala si aranjamente ciudate, fiind pusi pe liste de sefii partidelor...lumea voteaza lista, si nu persoana competenta. Foarte convenient pt. Zoaie. Si, uite asa, Mirela, Capra, Stan, Prodan...niste epave politice, ajung sa pape banul statului degeaba.

5.1  RE: Votul Uninominal este bine-venit trimis de
(20 sep 2008, 13:03:15
asa nu,esti tu aliatul pe vadim zoaie nesimtitule
5.2  RE: Votul Uninominal este bine-venit trimis de
(20 sep 2008, 17:48:49
mai briceag, cetatenii au dreptate :

in parlament au ajuns multe zoaie (si din pdl - evident).

pentru exemplificare, in partea omisa evident intentinat de tine: berceanu, uricec, constantin gh. (pe care tot voi l-ati inlaturat ca fiind imoral)

la alegerile din 2004 o parte din ei nu erau zoaie fiindca alta era politica de partid.

imorali personal ii consider pe uricec,onofrei, balan.toti trei de-abia reusesc sa formuleze o propozitie, cu atat mai putin pot exprima ceva coerent si inteligent.

ps. mai pune mina pe carte, in continuare gramatica ta prezinta in continuare deficiente. spor la invatat.(apropos, legat de articularea coerenta te-a atins si pe tine boala incompetentei, deh se transmite prin contact portocaliu )
6.   Zoaie trimis de
(20 sep 2008, 12:41:06
zoaie ,chiar mai mari, sunt si alesii de la suceava au cumparat voturile cetatenilor cu bani grei ,iar acum trebuie sa-i recupereze.vedem noi cum o fac,neglijand problemele cu care se confrunta sucevenii. deschideti ochii,suceveni ,ca vedeti pe cine ati adus la conducere. niste hoti, intriganti si aroganti.
7.   Oricat ar incerca trimis de
(20 sep 2008, 13:17:34
Oricat ar incerca un anume "forumist" sa se bage-n seama folosind cuvantul zoaie pentru a-i linge la... pe liderii unui partid, nu va reusi nici de data asta sa obtina vreun oscior de ros fiindca oameni ca el nu prezinta interes nici macar in PNG, chiar daca acolo se foloseste "discursul politic" pe limbajul acestui domn(??).
8.   Comunisti si turnatori expirati trimis de
(20 sep 2008, 14:08:52
gospodaru asta este un expirat care mananca rahat degeaba. l-am vazut pe gospodaru in campania electorala a pdl de la moara. in afara de faptul ca este un pup_pin_kurist si un lingau notoriu, n-are NIMIC in bostan.

decat sa lase pdl un cort in centrul sucevei, mai bine ar pune un WC public pe care sa scrie Sediul PDL ,iar pe gospodaru sa-l vedem la usa wc-ului taind bilete la intrare.
9.   Politica are efecte perverse trimis de
(20 sep 2008, 14:19:50
marele dintolog gospodaru ii controleaza la dinti pe aia care i-o sug lu flutur si lu basescu. deci gospodaru e un fel de controlor bucal al celor care exerseaza blow-job_ul politic. apropo in cortul pdl se fac si controale anale pentru aia care au gresit politic fata de flutur si urmeaza sa ia pozitia capra?
10.   Orezarul si-a scos la inaintare sagetile trimis de
(20 sep 2008, 14:53:00
"Comentatorii" astea, la doi lei perechea, sunt din echipa celor 60 de elevi platiti de Orezarul PSD/PCR Nechifor, pe care-i foloseste in timpul "bataliei" electorle.

hahaha
10.1  RE: Orezarul si-a scos la inaintare sagetile trimis de
(20 sep 2008, 17:52:25
mai briceag, iar pierzi timpul pe forum

invata,pentru inceput gramatica limbii romane si dupa aceea incearca se te exprimi.

10.2  RE: Orezarul si-a scos la inaintare sagetile trimis de
(21 sep 2008, 05:34:04
mama voastra de pui de comunisti spurcati, parsivi, banditi si manglitori, zoaielor!
11.   Bravo dedita trimis de
(20 sep 2008, 19:38:59
desi sunt pesedist,eu pe tine te votez !
12.   ... trimis de
(21 sep 2008, 19:01:17
Astia de la PD-L ne cred prosti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei