Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Perspectivă

Deputatul Adomnicăi prognozează amânarea votului uninominal până în 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi crede că votul uninominal ar putea fi amânat pentru alegerile din 2012, dacă iniţiativa legislativă a PD-L privind votul uninominal în două tururi de scrutin va fi adoptată de Camera Deputaţilor.

Mirela Adomnicăi a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că „alianţa murdară” formată din PD-L şi PRM încearcă să boicoteze organizarea alegerilor parlamentare cu vot uninominal şi că, după ce PRM a introdus acţiuni în justiţie pentru a anula votul uninominal, PD-L a promovat o iniţiativă legislativă de vot uninominal în două tururi de scrutin care ar urma să intre în vigoare la alegerile din 2012, dar care abrogă actuala lege a alegerilor parlamentare.

Deputatul a explicat că, în această săptămână, în Comisia de administraţie publică locală din Camera Deputaţilor, parlamentarii PD-L şi PRM, „în majoritate provizorie la începutul comisiei”, au încercat să forţeze un aviz pozitiv pentru iniţiativa legislativă de organizare a alegerilor prin vot uninominal în două tururi de scrutin, dar că prin mobilizarea deputaţilor PSD a fost dat un aviz negativ.

 

În noiembrie, s-ar putea vota tot liste de partid

Adomnicăi a spus că această iniţiativă legislativă, care a trecut de Senat prin adoptare tacită, ar urma să fie introdusă săptămâna viitoare pe ordinea de zi a plenului în Camera Deputaţilor şi chiar ar putea să fie adoptată.

„Dacă va fi adoptată, această iniţiativă legislativă va abroga actuala lege, iar votul uninominal va intra în vigoare din 2012”, a spus Adomnicăi.

Un argument în plus pentru cele afirmate este considerat de Adomnicăi votul PRM, care s-a pronunţat întotdeauna împotriva votului uninominal, dar a votat, în Comisia de administraţie publică, în favoarea iniţiativei PD-L pentru votul uninominal în două tururi de scrutin.

„Dacă PRM ar fi fost consecvent, ar fi trebuit să voteze împotrivă sau să se abţină de la vot. PD-L nu face decât să aranjeze încurcături legislative pentru boicotarea votului uninominal, ceea ce arată disperarea acestui partid, care nu are resurse, nu are persoane care să facă faţă cu şanse reale acestui vot. PSD a fost consecvent, a fost iniţiatorului votului uninominal şi la congresul extraordinar din 27 septembrie ne vom lansa candidaţii”, a spus Adomnicăi.

 

Flutur: PD-L nu-şi retrage proiectul de lege

Deputatul PSD a mai subliniat că PD-L, care s-a pronunţat întotdeauna în favoarea candidaţilor „oameni ai locului”, a „importat” şi la Suceava un „stranier”, respectiv  pe Mircea Druc, care este candidat pentru Camera Deputaţilor în colegiul Siret.

„Săptămâna viitoare proiectul PD-L probabil va intra la discuţii în plen şi având în vedere că sunt parlamentari care se tem de votul uninominal, s-ar putea să fie aprobat. Asta ar însemna că în 30 noiembrie se va vota pe liste”, a mai spus Adomnicăi.

De cealaltă parte, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat că partidul său nu are intenţia de a retrage această iniţiativă legislativă şi că se pronunţă în continuare pentru votul uninominal.

„Orice variantă era mai bună decât votul pe listă. Este anunţată data alegerilor, mecanismele sunt puse în funcţiune şi noi am cerut insistent să susţinem votul uninominal. Nu cunosc ca iniţiativa să fie retrasă. Ne-am fi dorit o formă mai bună, dar orice e mai bun decât votul pe listă”, a arătat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Adomnicăi prognozează amânarea votului uninominal până în 2012.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Adomnicăi prognozează amânarea votului uninominal până în 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu pt. tov. Mirela au murit oamenii trimis de
(20 sep 2008, 12:51:19
Mirela, o epava politica, a ajuns in parlament fiind numita de SECRETARUL PCR MIRZA. Nu de asta a murit lumea la Revolutie (lovitura de stat deghizata). Poporul si-a dorit cu adevarat o schimbare. Dar degeaba! Conruptia institulionalizata, matrita de legi neperformante si o Constitutie ambigua impiedica adevaratul proces democratic. Din acest motiv, traim vremuri triste. Pentru ca, secretarii PCR, securistii, propagandistii, comunistii si alte specimene, care ziua de calcau cu Dacia pe drum iar noaptea te ridicau din casa, azi, aceste mizerii politice se numesc: Parlamentari, Oameni de Afaceri, Politicienti, Diplomati, Fabricanti si "Iubitori de Glie"
2.   Daca nu ramane uninominalul nu mergem la vot trimis de
(20 sep 2008, 13:12:05
psd securist ne am saturat de combinatiile voastre...nu vreti uninominal ca sunteti in pierdere
3.   Adomnicai trimis de
(20 sep 2008, 17:21:43
d-na [ deputat] te crezi Mama OMIDA ?

3.1  RE: Adomnicai trimis de
(20 sep 2008, 21:50:35
Aceasta Amarghiolei se crede tare la politica si la preziceri, dar eu socot ca nu-i decat tare-n basanau.
4.   FRICOSII trimis de
(21 sep 2008, 17:28:58
PD-L SI PRM SE TEM DE VOTUL UNINOMINAL. SE VEDE CLAR. SINGURUL PARTID CARE OAMENI COMPETENTI PREGATITI SA CASTIGE ESTE PSD. DE ACEEA SE TEM CEILALTI. DUPA ALEGERI JUDETUL VA FI DIN NOU ROSU

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei