Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Cresc pensiile. Zapata apără la două porţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De câteva zile, o ştire susură plăcut în urechile pensionarilor. Pensionari de la oraş şi pensionari ceapişti. Tăriceanu, premier şi preşedinte al PNL, anunţă că decizia, regăsită în programul de guvernare, a fost generată de economia care merge din plin. Asta da minune. Cad mari societăţi americane, economia mondială stă cu ştreangul de gât, iar la noi cuptoarele producţiei rentabile ard din plin. Geoană, viitor premier, cum zice partidul lui, spune că mărirea pensiilor vine de la PSD. Fără PSD, mărirea n-ar fi fost posibilă. În consecinţă, bătrâneii şi bătrânicile trebuie să facă bine şi să pună ştampila pe candidaţii social-democraţi la viitoarele alegeri.

Traian Băsescu nu s-a pronunţat, din câte ştiu, în legătură cu acest subiect. Oricum, orice iubitor băsescian ştie că pensiile au fost mărite de preşedinte. Cum de preşedinte? Doar el e cel care s-a opus sinuciderii economice prin mărirea pensiilor, imposibilă conform domniei sale, prin logica matematică a veniturilor bugetare. Nu contează însă. Băsescu le-a mărit.

Am ascultat la radio, din motive de intemperii, în relatarea inconfundabilului Ilie Dobre, desfăşurarea partidei de fotbal dintre echipele Steaua Bucureşti şi Bayern Munchen. Dincolo de amănuntul că Dobre n-a reuşit să zică niciodată Munchen, adăugând o literă faimosului oraş german, făcându-l să se cheme Munchern, n-am înţeles nimic. Am priceput doar că au bătut nemţii.

Singurul nume de fotbalist pronunţat de zeci de ori a fost Zapata. Zapata a apărat magistral, a intervenit in extremis, a avut o sclipire de geniu. Atacau vertiginos românii, şut puternic la poartă, iar Zapata apără. M-am gândit dacă nu cumva s-a făcut un transfer în ultima secundă a portarului Stelei la Bayern. Nu putea fi aşa pentru că şi fazele de atac ale nemţilor se isprăveau invariabil cu intervenţia uluitoare a lui Zapata. Caracterul ubicuu al fotbalistului care apăra în două porţi a fost miracolul serii în relatarea reporterului de la România Actualităţi.

În rest, antrenorul Gigi Becali, şeful lui Lăcătuş, este iar în conflict cu Dumnezeu. Nu te poate ajuta Cel de Sus şi în schimburile de terenuri şi în politică, unde mereu înnoadă şi deznoadă prietenia cu Traian Băsescu, şi în fotbal.

Prin nordul moldovenesc şi ardelenesc al ţării a plouat zice-se mai tare decât la Bucureşti. Administraţiile şi firmele împuternicite cu bani şi ştampile să ridice temperatura în odăi se fac că plouă. În consecinţă, dacă la Oderheiul Secuiesc, să zicem, sunt trei grade afară, în dormitor sunt patru grade, diferenţa survenind de la respiraţia locatarilor. Dacă în Bucureşti au fost şapte grade noaptea afară, în apartamente, pe cale de consecinţă logică, au fost opt grade, înmulţind răcelile pensionarilor şi gripele nou-născuţilor.

Pe străzi, în Capitală, moţăind ore în şir în trafic, la volanul maşinii personale, ai timp să citeşti toate afişele de pe stâlpi, pereţi de case, panouri. Baletul rusesc, reprezentat grafic de o dansatoare cu picioarele desfăcute în unghi de 90 de grade, anunţă magia artei la Bucureşti. Tot în unghi drept păşesc la paradă şi militarii ruşi. Acum mărşăluiesc în Georgia. Noul prezident de la Kremlin semnează acorduri bilaterale, inclusiv militare, cu noile ţări, inexistente până ieri pe harta lumii, Abhazia şi Osetia de Sud. Mâine vor semna cu Transnistria.

Toamnă peticită. Aşteptăm, dacă nu cumva vor fi date peste cap de plângerea în instanţă înaintată de PRM, alegerile uninominale în prima lor ediţie românească. Vom trăi şi vom vedea. Oricum, calendarele, pe faţă ori pe dos, avertizează invariabil că va veni iarna. Până atunci, ar putea spune unii, mai e o veşnicie. Când e vorba de venirea frigului, veşniciile sunt scurte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cresc pensiile. Zapata apără la două porţi.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cresc pensiile. Zapata apără la două porţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(21 sep 2008, 10:21:55
Vin alegerile - Cresc pensiile

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei