Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Social democraţii vor să oprească privatizarea TERMICA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii vor să oprească privatizarea societăţii TERMICA, al cărei unic acţionar este Consiliul Local al municipiului Suceava.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PSD, consilierul local Ovidiu Donţu, a declarat că unitatea nu ar trebui dată pe mâna unui investitor, în condiţiile în care privatizare înseamnă din practica anilor trecuţi scumpiri şi concedieri.

El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că sindicatele din cadrul societăţii nu au fost consultate în legătură cu privatizarea şi a anunţat că PSD a declanşat discuţii cu sindicaliştii pe această temă.

„Aşa cum l-am oprit pe primarul Lungu să privatizeze societatea de transport, tot aşa îl voi opri să privatizeze societatea Termica. Am iniţiat deja consultări cu sindicatele societăţii. Oamenii sunt îngrijoraţi, nimeni nu le-a spus nimic din ceea ce urmează să se întâmple. Nu cred într-o minune care să rezolve problemele lor, dar şi ale cetăţenilor”, a declarat Donţu.

 

„Problema termoficării este abordată superficial”

Ovidiu Donţu a arătat că investiţiile de care are nevoie TERMICA în acest moment pe linie de mediu sau pentru înlocuirea conductelor în vederea diminuării pierderilor şi, implicit, a scăderii facturilor emise către populaţie se pot realiza din fonduri locale, guvernamentale, structurale şi din cele alocate prin programul „utilităţi şi mediu la standarde europene”.

„Problema cea mai mică o reprezintă producţia de energie termică. S-au investit 30 de milioane de euro în producţia de energie termică. Eu vând cel mai bun lucru pe care-l am şi acolo unde sunt probleme reale nu intervin deloc? Este o abordare superficială a problemelor termoficării şi am demarat consultări cu sindicatele, unde vom găsi o soluţie comună de rezolvare a problemei termoficării”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava.

 

„Privatizarea TERMICA, o afacere portocalie”

Donţu a precizat că, în prezent, există foarte multe necunoscute legate de privatizarea societăţii de termoficare, care vizează în primul rând patrimoniul viitorului serviciu public de termoficare. El s-a mai referit la lipsa unui plan de criză, deoarece în soluţia dată de consultant există prevederea că municipalitatea nu va putea face concurenţă serviciului de termoficare deja privatizat timp de 10 ani de zile.

Donţu consideră că privatizarea TERMICA este „o afacere portocalie” şi a promis că în perioada următoare va veni cu „detalii incredibile”.

„Vreau să tratăm cu maximă responsabilitate această problemă. Nu cred că o privatizare de dragul privatizării rezolvă problema cetăţenilor”, a conchis Donţu. De menţionat că deliberativul local şi-a dat acordul de principiu pentru privatizarea TERMICA, în ciuda voturilor împotrivă ale aleşilor PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social democraţii vor să oprească privatizarea TERMICA.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Social democraţii vor să oprească privatizarea TERMICA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lamuriri trimis de
(18 mar 2008, 12:34:56
dontu asta fara scoala , trebuie sa inteleaga ca privatizarea nu inseamna in primul rand concedieri si scumpiri ci eficientizare . asa ca tineti in carca noastra toata banda aia de la cet cu salarii mari si munca zero ! pe banii babachii , adica ai nostri ai celor ce platesc gigacaloria !
1.1  RE: Lamuriri trimis de
(18 mar 2008, 12:55:09
dupa privatizare o sa platesti giga la pretul real , fara subventii!

1.2  RE: Lamuriri trimis de
(18 mar 2008, 13:08:51
termoficabilu asta scolit stie cite cet-uri s-au mai privatizat iun tara asta?
2.   Hmm trimis de
(18 mar 2008, 13:39:16
oricum in f putin timp va disparea subventia asa ca ........

totusi , statul romana nu este miluitorul pomanagiilor.
2.1  RE: Hmm trimis de
(18 mar 2008, 14:09:05
fiecare sa plateasca cat consuma ! nu ai bani de stat la bloc , uscheala la tara si incalzirea cu ce stiti !in definitiv subventie inseamna tot taxe si impozite !
2.2  RE: Hmm trimis de
(18 mar 2008, 14:43:08
stop pomanei in scop electoral !
3.   Dontu, lenesul sucevei! trimis de
(18 mar 2008, 16:45:45
taranul isi plateste totul singur, ba mai mult, hraneste si pe altii....precum dontu.

de ce n-ar putea face toti oamenii lucrul acesta?

pana cand statul sa duca in spate trantorii romaniei?

Hooo, ajunge! la treaba dontule, fa si tu ceva util, nu invarti hartiile de pe o parte pe alta. de asta esti paduche. cate roabe de mortar ai pus tu la apartamenul care li l-a dat statul de pomana? asta-e furt, ba!

3.1  RE: Dontu, lenesul sucevei! trimis de
(18 mar 2008, 22:25:17
doar stiti idiotilor, ca majoritatea "privatizarilor ", mai devreme sau mai tarziu dau faliment!!..o sa ramaneti numai cu "magazinele alimentare" care nici astea n-au viata lunga!!...sa va mai taca fleanca portocaliilor...!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte