Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iordache cere condiţii de hipermarket în bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, consilierul local Virginel Iordache, solicită conducerii primăriei să creeze condiţii de hipermarket în bazar, care să mulţumească atât comercianţii, cât şi cumpărătorii.

Iordache a criticat modul în care se derulează lucrările de modernizare a bazarului, subliniind faptul că proiectul care a stat la baza investiţiei are multe lacune, deşi a costat 850 de milioane de lei vechi.

În primul rând, a spus social democratul, nu se elimină curenţii din bazar, care afectează sănătatea celor care-şi desfăşoară activitatea acolo.

„Modul în care s-a realizat modernizarea bazarului dovedeşte, încă o dată, modul haotic, dezlânat în care primarul gândeşte, planifică, conduce şi evaluează. Banii cheltuiţi până în acest moment nu se justifică sub nici o formă, ei neregăsindu-se în creşterea confortului comercianţilor şi al cumpărătorilor. Faptul că pentru proiectare nu s-a efectuat o licitaţie, că proiectul de modernizare a costat peste 850 de milioane de lei vechi, faptul că s-a admis doar prima soluţie, aplicându-se principiul primul venit, primul servit, dovedeşte incapacitatea actualei administraţii de a manageria proiecte mari”, a declarat Iordache.

 

Solicitări şi sugestii

Preşedintele PSD Suceava a cerut municipalităţii realizarea unei căi de acces în bazar pentru persoanele cu handicap, a unei rampe de încărcare-descărcare, ţinând cont că diferenţa de nivel între Calea Unirii şi platforma bazarului este de peste un metru, precum şi eliminarea taxei de intrare.

De asemenea, Iordache solicită ca acele cheltuieli suplimentare generate de întocmirea proastă a proiectului să fie suportate de proiectant, dar şi de Ion Lungu, din indemnizaţia de primar.

„Se impune eliminarea provizoratului atât din modul în care este administrat bazarul, cât şi din faptul că se creează condiţii provizorii de muncă oamenilor din Bazar. Ne întrebăm şi îl întrebăm şi pe primar cum stimulează domnia sa iniţiativa particulară a unor oameni care-şi câştigă existenţa dintr-un act comercial pe care-l desfăşoară în condiţii inumane”, a spus Iordache.

Liderul social democrat a mai criticat şi faptul că lucrările de modernizare a bazarului, în valoare de 3 milioane de euro, au fost date pe mâna unei firme fără a se organiza o licitaţie internaţională.

El îi sugerează primarului să se întâlnească cu reprezentanţii Asociaţiei Comercianţilor din Bazar pentru a afla despre problemele cu care aceştia se confruntă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache cere condiţii de hipermarket în bazar.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Iordache cere condiţii de hipermarket în bazar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dupa lupte seculare trimis de
(11 mar 2008, 12:43:38
dupa lupte seculare care au durat 30 de ani iata visul nostru implinit cam asa s-ar traduce felul in care se "screme" municipalitatea sa renoveze bazarul. Felicitari nea Virginele ca te-ai gandit si la persoanele care nu au bani sa-si cumpere haine din mall sau alte prostii cu staif
2.   Acord trimis de
(11 mar 2008, 15:01:41
De aceesi parere cu Mircea. primarul s-a facut ca face ceva pentru noi bazaristii dar de fapt face numai pentru el si acolitii lui . Sa vina �n bazar la d-nul Curelusa sa vada lumea ce dezastru este , . Unde sunt banii nostri a celor care dam Primariei taxe si impozite. La Vaideanca si �n masina Passat pe care a primit-o cadou baiatul primului
3.   Se rezolva si asta trimis de
(11 mar 2008, 19:05:35
Oricum,daca viitorul primar va fi de la PSD,solutia pentru Bazar este una singura:desfiintarea.Ce are de-a face orasul de tabla ruginita cu civilizatia anului 2008? In zona respectiva focarul de infectie si evaziune nu-si mai gaseste locul.printre centrele comerciale ce se vor deschide.Succes,Domnule Dontu...speranta e in tineri!
4.   Cracanel trimis de
(11 mar 2008, 21:49:56
nu inteleg de ce te bagi in subiecte care apatin de viitorul candidat la Primarie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte