Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2008 - Anul XIII, nr. 59 (3740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Donţu îl acuză pe Lungu că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, l-a acuzat în mod public pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”.

Donţu a declarat că edilul şef a făcut presiuni asupra asociaţiilor de proprietari privind obligativitatea montării de repartitoare, creând astfel o piaţă pentru firmele de profil, dar şi un monopol pe această afacere.

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a prezentat opiniei publice dovada implicării primarului în această afacere, şi anume o adresă cu nr. 19328 din 17 mai 2007, semnată de el, prin care proprietarii sunt informaţi despre obligativitatea montării repartitoarelor, în condiţiile în care nici un act normativ nu stipula clar acest lucru.

„Pe tot cuprinsul actelor normative referitoare la acest subiect nu se pomeneşte cuvântul obligat. Se vorbeşte despre sarcina montării, sunt tot felul de termene şi nu există sancţiune. Mă gândesc că tocmai pentru ca încet, încet să existe un sistem în care după puterea pe care o are fiecare cetăţean să se ajungă la un sistem de contorizare. Domnul primar Lungu nu pomeneşte nimic despre contorizarea pe verticală, care, prin implicarea primăriei, ar putea să preia o parte din această sarcină”, a spus Donţu.

El a arătat că primarul a inserat în acea adresă un articol potrivit căruia cei care nu-şi montează repartitoare sunt pasibili de amenzi cuprinse între 300 şi 500 de milioane de lei vechi, inducându-i în eroare pe proprietari.

„Mi se pare inacceptabil, câtă vreme acest articol nu se referă la obligativitatea montării repartitoarelor. Această sancţiune nu se referă la acest lucru. Iată cum aţi contribuit în mod direct la crearea de noi pieţe pentru firmele de repartitoare, ajungându-se astăzi să avem un monopol în ceea ce înseamnă această afacere cu repartitoare”, a afirmat Ovidiu Donţu.

 

Eliminarea pierderilor din reţele, ignorată

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava l-a acuzat pe primarul „capitalei” de judeţ şi că în aceşti ani nu s-a preocupat de problema reală a municipiului, şi anume pierderile din reţelele de termoficare.

El a precizat că Lungu a plimbat „constanta k” de la o categorie socială la alta, cu scopul de a pune pierderile în cârca unora sau altora. „Domnul primar, în aceşti patru ani, s-a preocupat mult prea puţin de problema reală şi tot plimbă constanta k de la o numită categorie socială la alta. Mai întâi au rămas să plătească foarte mult cei care nu şi-au pus centrale termice, care au plătit în pauşal. După aceea, văzând că aceştia se împuţinează şi sumele devin enorme, a început să le calculeze acestora la metrul pătrat, tocmai pentru a reveni la o sumă acceptabilă posibil de plătit. După aceea au plătit mai mult şi azi plătesc mai mult cei care au centrale termice, ca, mai nou, să plătească mai mult cei care au repartitoare. Iată o dovadă cum primarul Lungu plimbă constanta k de la o categorie socială la alta, neabordând problema reală în acest domeniu al termoficării”, a conchis Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îl acuză pe Lungu că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Donţu îl acuză pe Lungu că se află în spatele „Afacerii Repartitorul”3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se apropie sfirsitul primarului lungu trimis de
(11 mar 2008, 11:23:15
de ce nu-l da in judecata PSD pe primar pentrtu aceste excrocherii?cred ca ar semna petitia mii se suceveni
1.1  RE: Se apropie sfirsitul primarului lungu trimis de
(11 mar 2008, 11:33:09
uite ce idee buna ! la cremenal cu banditu ` !
1.2  RE: Se apropie sfirsitul primarului lungu trimis de
(11 mar 2008, 12:43:47
mare kkcios Clontu sau Strontu sau nu stiu cum il cheama ....se baga singur in **** ....daca va candida si nu iese ....e terminat politic ...pacat pt el ca e tanar si ar fi trebuit sa nu latre asa mult cand Marza banditul il pune!!! Strontule stai pe burta ca nu iesi si apoi ai sa fii un terminat politic. Daca ai fi baiat istet il lasi pe Dezvirginel Iordache sa candideze ....si apoi ii iei locul de presedinte al PSD ....nu fi prost Clontule!!!
2.   Total de acord trimis de
(11 mar 2008, 11:40:48
S-au bagat zeci de mii de EURO in buzunar cu siguranta.

Cine, nu stiu, dar parca dupa cum zice Dontu, zau are dreptate.
3.   Nony trimis de
(11 mar 2008, 11:43:37
O facatura a PSD!!!Niste mizerabili ordinari psd-istii.Nu stiti ce sa mai faceti sa-l discreditati pe Lungu.Stati linistit ca oricum va fi din nou primar.Voi nu pricepeti ca oamenii nu va mai vor? Iar tu Dontu in afara de a fi trompeta lui Mirza prin ce te-ai afirmat??? Povesteste cu cuvintele tale draga! Esti ridicol,aspiri la ceva ce nu-ti va apartine,PRIMARIA!!!!!
4.   Pt CLONTU trimis de
(11 mar 2008, 11:50:41
Trei motive pentru a-l vota pe Lungu !

Iti dau eu doar trei motive pentru care nu-l votez:

1. Ca intelectual ma simt lezat sa fiu reprezentat de un individ ca re nu stie sa vorbeasca corect si coerent romaneste.

2. Orasul pe care l-a pastorit 4 ani de zile arata ca dupa asediu: strazi sparte, trotuare schimbate doar prin fatza primariei. Defapt nu exista 100 metri liniari de asfalt fara gropi sau denivelari.

3. Nu s-a mai creat un parc. Ba din contra, se vrea a se distruge si cele existente!

Deci de sa votez un om care nu a facut nimic timp de 4 ani.

Ah, am uitat, a pus pe cei de la spatii verzi sa planteze cate o zambila pe ici pe colo.
4.1  RE: Pt CLONTU trimis de
(11 mar 2008, 17:02:06
ce parc se distruge cel din centru care acuma intra in renovare cel de la policlinica care si ala intra in renovare care.... da votati voi psd-ul o fost mult mai bine atunci cand juca ionescu poker pe la cetate si cand in 4 ani d mandat ionescu nu a venit la primarie adunate toate zilelel mai mult de un an era mai bun si cat despre gropi pe unde vrei sa traga tevile pt termoficare prin cer da na. VOTATI LUNGU! oricum iese din nou...
5.   NICI UNII NU-S BINU DE NIMIC trimis de
(11 mar 2008, 14:13:34
SUNT UN ADVERSAR AL PSD-ULUI.IL CRITIC PE UNDE-L PRIND(NU SUNT AFILIAT POLITIC).NU CREDEM VREO DATA CA O SA AJUNG SA SPUN CA PSD-UL IN AFARA CA AU JULIT CE AU PRINS AU SI EXERCITIUL CONDUCERII.UITATI-VA LA TATUCA MARZA CU FATA LUI DE ACTIVIST CARE FACE SI DESFACE TOT PRIN JUDET.DACA CREDETI CA FILFIZONUL DE FLUTUR E MAI CAPABIL; DECAT MARZA ATUNCI NU MAI E NIMIC DE SPUS.
6.   Jaf la drumul mare trimis de
(11 mar 2008, 14:59:31
platim pt. ca am fost cu adevarat pacaliti cu amenda , daca nu ne instalam repartitoare, care acum au devenit o adevarata povara pt. noi. este jaf la drumul mare. cine este vinovat sa raspunda !!!
7.   Pt nony trimis de
(11 mar 2008, 15:02:26
ba nony esti ridicol cu lungu al tau. crezi ca va mai fi primar? poate cu ajutorul pdl. nu vezi ca este un traseist politic? ;i astia te tradeaza cand nu te astepti inclusiv pe tine ba nepriceputule in ale politicii. voteaza-l tu si cu neamul tau
8.   Detest psd dar aici are dreptate trimis de
(11 mar 2008, 15:22:31
sunt smecherii mari intre primarie si asociatiile de propietari in defavoarea cetatenilor
9.   Dontu iara-si baga-n kka klontzu trimis de
(11 mar 2008, 17:50:10
dontu asta inloc sa mearga sa-si ingrijeasca sanatatea pe care o mai are, fiindca arata ca un gushter scapat de la ocnele mari, lui ii trebuie primarie acum.
10.   Vrem primar pe Dontu. trimis de
(11 mar 2008, 21:09:13
Dontu ii cel mai bun de primar. E tanar, viguros, frumos si sexy si nu poarta ochelari. Cand il vad la televizor ma iau caldurile. Ca vorbeste asa de frumos si de pe intelsu nostru ca cred ca e cel mai nimerit. Eu pi el il votez. La fel si mama.
10.1  RE: Vrem primar pe Dontu. trimis de
(11 mar 2008, 22:31:44
Ce e dept, a fost viguros in distinctie. Asa arata el in poza inainte de a primi bacilul vrasmas de la dna Mirela iar ea l-a adus de la marocanii din Iasi, cand o vindea Kozonc pe 10$. Uita-te la fetzele lor sa vezi cum arata acum si, ai grija sa nu se urce microbul blestemat si pe tine, fiindca nu te mai apuca batranetea.
11.   Prezentare trimis de
(11 mar 2008, 21:09:30
CURRICULUM VITAE ION LUNGU

Scoala generala, liceul:PRELIPCA SI SALCEA

Facultatea:SUCEAVA, din mai multe incercari

Limbi cunoscute: Engleza-deloc, Franceza-deloc, Romana-satisfacator...

Activitate profesionala: -anii 90 AMBRO (a pus umarul la falimentul ambro)

2004-2008 PRIMAR SUCEAVA (cu rezultatele care se vad - gropi din 3 in 3 metri si care nu se vad - parcarile supra si subterane, fluidizarea traficului, poluarea)

2008-2012 DEPUTAT PDL

LA REVEDERE LUNGULE!!!
11.1  RE: Prezentare trimis de
(11 mar 2008, 22:36:18
Locul de unde ai plecat nu poate fi judecat, mai nea giogioc, ci mai degraba unde ai ajuns in viata. Te roade cumva hamul pe care ti l-a pus Lungu, viitorul primar?
12.   Ce au facut alti primari trimis de
(12 mar 2008, 08:25:09
ce au facut alti primari ?cata curatenie sa faci in oras ?daca cetatenii nu pastreaza deloc? ce toata mizeria o face primarul Lungu? sau sa vina Lungu sa va stinga gunoaiele dupa voi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe cu pesmet 24 bucăţi - 60 minute 500ml lapte3 ouă1 lămâie6 linguri zahăr25g drojdie proaspătă3 linguri pesmet dulce300g prunefăinăun vârf de cuţit sareulei pentru prăjit Bateţi ouăle puţin şi turnaţi peste ele laptele... Citeşte