Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Egalizare

Senatorul Flutur, interesat de soarta minerilor pensionaţi înainte de 1990

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PD-L de Suceava, Gheorghe Flutur, l-a interpelat, ieri, pe ministrul Muncii, familiei şi egalităţii da şanse, Paul Păcuraru, în legătură cu Stabilirea punctajului mediu anual al pensiei  în cazul pensionarilor care provin din sectorul minier.

Astfel, senatorul a arătat că o parte dintre pensionarii din judeţul Suceava provin de la două mari unităţi miniere, Compania Naţională a Uraniului Crucea şi MinBucovina, fosta Exploatare Minieră Leşului Ursului, şi că există mari discrepanţe în ceea ce priveşte calcularea punctului de pensie.

Conform senatorului, minerii care au ieşit la pensie după data de 1 februarie 1990 sunt beneficiarii unor legi speciale, stagiul complet de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual fiind de 15 ani pentru cei care au lucrat în zona I radiaţii, 17 ani pentru cei care au lucrat în zona II radiaţii,  20 ani  pentru cei care au lucrat în subteran, 25 de ani pentru cei care au lucrat la suprafaţă.

În schimb, pentru minerii care au ieşit la pensie înainte de această dată stagiul de cotizare utilizat la determinarea punctajului mediu anual este de 30 de ani.

Gheorghe Flutur i-a solicitat ministrului Păcuraru să-i răspundă dacă există vreo modalitate de eliminare a discrepanţelor între cuantumul pensiilor persoanelor care au prestat aceeaşi muncă şi în aceleaşi condiţii, dar s-au pensionat la date diferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Flutur, interesat de soarta minerilor pensionaţi înainte de 1990.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Senatorul Flutur, interesat de soarta minerilor pensionaţi înainte de 19903.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Flutur tatal minerilor trimis de
(26 feb 2008, 11:24:25
Ce sa spun, acuma cand mai sunt 3 luni pana la alegeri flutur e interesat de soarta tuturor categoriilor sociale:tarani, pensionari, mineri, profesori....pacat ca n-a facut mare lucru 2 ani cat a fost ministru, inafara de uciderea gainilor!

Si cu restituirea padurilor pe care o promiteati cu atata ardoare prin 2004 cum ramane domnule fluturas?????Crezi ca oamenii informati si care au ceva in cap te vor vota?NU!Te vor vota toti prostii si taranii neinformati care pun botul la vrajeala ta ieftina!!!!!!!
2.   Flutur nu ne ucide cu promisiunile trimis de
(26 feb 2008, 11:32:40
Domnule, iti inteleg disperarea, ai ceva valoare ca politician dar nu esti solutia potrivita pt noi pt ca esti mincinos!!!!!!Si daca vei rata presedintia cj, vei fi tras pe linie moarta chiar de proprii colegi.Stiu , si de Marza ne e greata, ca sta de 16 ani cocotat acolo, dar nu cred ca esti o alternativa buna pt conducerea judetului.

Daca vrei sa faci performanta in politica domnule flutur si sa fii apreciat si de intelectuali (foarte putini te voteaza) invata sa tii cont si de parerile altora si recunoaste cand unul e mai destept ca tine, nu te ingamfa si infumura cum ai facut pana acum!
3.   Vor pierde si ce au trimis de
(26 feb 2008, 12:01:05
Analizand evolutiile subiectelor atacate de Flutur vezi cazul Arhiepiscopiei cu siguranta ca si acesti amarati vor fi dusi de nas. E rusinos modul in care domnul Flutur intelege sa faca politica.
4.   Critica trimis de
(26 feb 2008, 12:24:40
dvs il criticati pe dl flutr..f bine,dar daca nici el nu a facut nimic atunci cine?iliescu,nastase,tariceanu ca nu a veti ce face acasa si dati cu barda in toata lumea.eu cred ca voi daca ati fi politicinei ati face ce a facut si tatai iliescu sua nastase,ati contacta-o pe matusica tamara,ati colaboira cu tov dinu patricu si ati da tepe poporului roman.Puneti osul la munca si sa aud ca ti facut si voi ceva,nui how how fara nimic concret
5.   :)) trimis de
(26 feb 2008, 13:32:27
ma daca face ceva bine comentati ... api daca ar face ceva rau ...psd-isti imputiti ce sunti
6.   Dani esti o persoana imbecila trimis de
(26 feb 2008, 17:44:15
bai vaca de om tu chiar nu vezi ca hotii astia au inceput campania electorala? iar asfalteaza , iar fac parcuri, iar maresc salarii si pensii dat toate astea pana ce ies iar la alegeri ca apoi :nu avem bani , de unde bani :asa fac de 18 ani, poate sa vina si scaraotchi la putere tot nu o sa i pese de prostime. asa ca dani veziti de borsul tau si nu te mai amesteca in afacerile bastanilor

NU MAI VOTATI HOTII, NU VA DUCETI LA VOT , CA ORICE O SA IASA TOT PROMISIUNI AVEM DE LA EI ATATA TOT.
7.   Vrajeli trimis de
(26 feb 2008, 20:15:36
ha,ha,ha, senator PD-L[partid vechi,cu traditie]si nu am inteles cui da el pensie,mortilor?la care mineri se refera,la "cartitele"securitatii? nu cred ca traieste vreunul cu silicoza si sa aiba 88 ani.fluturas,comunist,lasa vrajeala!mai incearca treaba cu subventiile din agricultura ca acolo merge prosteala! tractoare,cositoare etc.luate de toti de pe la primarii si politie,care au vazut animale si terenuri in fotografii si pe acte false de la registrele agricole.Bietul taran tot cu calul ara,coasa manuala precum si sapa , nu-i cade toata vara din maini.De paduri nu mai zicem,cine a avut sa aiba parte de hartii,ca noi slujbasii silvicultori din anii 90 suntem improprietariti cu drepturi depline! sa dea D-zeu sa te voteze minerii pensionari inainte de 90.
8.   Cea mai proasta solutie... trimis de
(26 feb 2008, 20:27:14
Lipsa la urne este o binefacere pentru diferite gasti si grupuri de interese .De ce sa nu mergem si sa ne folosim dreptul de a da cu ei de pamint. Dupa cite stiu ,pe ultima suta de metrii se vor inscrie si niste independenti,sau persoane cu credibilitate ce vin din partea unor partide mai mici . Hai sa nu mai fim fatalisti, cu putin fler o pot lua in barba sau mai jos ! cei care ne-au luat de fraieri pina acum .Curaj si credinta !
9.   Drumuri trimis de
(26 feb 2008, 21:06:01
domnule flutur am venit sambata de la bistrita la humor ;un adevarat cosmar o izolare a bucovinei de ardeal de afaceri de investii de etc. faceti ceva in acsst sens
10.   Te astept diseara la portita! trimis de
(26 feb 2008, 22:20:37
Mare papagal esti tov. Flutur! Ai in tine o ipocrizie infernala! Ma bucur ca mai toti care scriu sunt constienti de faptul ca esti o tumoara politica!!! Sa fii sef la CJ Suceava cand or invia gainile ce le-ai ucis!
11.   Dl flutur, un lider adevarat trimis de
(27 feb 2008, 07:10:35
Dl Flutur, un om cu compasiunie fata de oamenii care isi duc viata in nevoi.

Felicitari dle Flutur, esti un adevarat lider! Abia astept sa scoti afara Porkul din CJ.
12.   BRICEAG pupincurustul trimis de
(28 feb 2008, 02:09:02
ia mai lasa ma pupincurismul pe altadata! Daca voia sa faca ceva nu o facea cu cateva luni inaintea alegerilor. Isi bate joc de suferintele lui. Si apoi..ce sa le dea pacuraru de la si asa secatuitul buget? Zi-mi tu domnule shish!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte