Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Pardău reclamă la Orban lucrările la drumul Suceava-Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava, Dumitru Pardău, a solicitat, vineri, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să vină la Suceava „şi în afara campaniilor electorale” şi să verifice lucrările de modernizare a drumului european E 576 în judeţul Suceava, pentru că acestea sunt mult întârziate şi reprezintă un factor de risc pentru siguranţa traficului rutier.

„Sunt nemulţumit de întârzierile faţă de prevederile contractuale. Pe acest drum nu se lucrează, deşi vremea este prielnică. Mai mult, există şi pericol mărit de producere de accidente”, a spus, în conferinţă de presă,  deputatul Dumitru Pardău.

El a arătat că este „îngrijorător” modul în care a fost gestionat acest program de modernizare a principalului drum care face legătura prin nord între Moldova şi Ardeal.

Totodată, deputatul PD-L cere ministrului Transporturilor să acorde atenţie şi drumului naţional care leagă zona de munte a judeţului Suceava de judeţul Neamţ.

„Cred că ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, ar trebui să vină în judeţul Suceava nu numai în campanie electorală, pentru că sunt investiţii în infrastructura rutieră care nu sunt bine gestionate, care nu merg şi consider că trebuie să fie o implicare mai mare a autorităţilor în acest sens”, a spus Pardău.

 

PD-L proiectează noi culoare de transport

La rândul său, senatorul PD-L Gheorghe Flutur a spus că autorităţile trebuie să accesibilizeze infrastructura rutieră la graniţa cu Ucraina şi a prezentat un proiect de realizare a unei legături între localităţile din Bazinul Sucevei cu cele din Bazinul Moldovei.

După Flutur, Guvernul Tăriceanu „a izolat” judeţul Suceava din punct de vedere rutier, parlamentarul susţinând că şi în perspectivă se încearcă ocolirea Sucevei în programul de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Nu cred că este normal ca drumul E 85, de pe culoarul nouă, care face legătura între Bucureşti şi Cernăuţi, să fie modernizat doar până la Roman”, a spus Flutur, care a arătat că infrastructura insuficientă determină ca zona să fie ocolită de investitorii străini importanţi.

„Priorităţile Guvernului pe hârtie sunt Delta Dunării şi Bucovina, dar în fapt, nu se realizează absolut nimic. Un kilometru din trei, la drumurile judeţene, este pietruit sau de pământ, ceea ce este inadmisibil pentru o zonă turistică”, a declarat senatorul Gheorghe Flutur.

El a mai spus că parlamentarii PD-L de Suceava solicită Guvernului şi ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, să renunţe la politica de a ocoli judeţul Suceava în proiectele majore de infrastructură rutieră şi consideră că Bucovina este proiect prioritar al guvernanţilor „doar pe hârtie”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pardău reclamă la Orban lucrările la drumul Suceava-Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Pardău reclamă la Orban lucrările la drumul Suceava-Vatra Dornei3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drumuri trimis de
(23 feb 2008, 11:49:06
este culmea De.576 e o catastrofa de ani buni.De la granita cu BN altfel este soseaua dar pana la granita nu poti merge ca iti nenorocesti masina.Am fost pana la BN,si am crezut ca o sa cada toata tablaria microbuzului,Nu poti sa mergi ca te imbolnavesti de stomsc si inima.Mare rusine nu numai pentru cei de sus ci si pentru cei de la noi din Suceava care dorm pe bani multi Ce face Onofrei ,vila masina si altele El nu circula cu propria masina ci cu a statului Il doare in cot.faceti ceva oameni bini sa putem merge si noi la copii de la Suceava la Bn

1.1  RE: Drumuri trimis de
(23 feb 2008, 12:00:23
Pardau,parca n-ai sta in V.Dornei.Abia acum ai vazut in ce hal e drumul?Sau iti creste acuitatea vizuala doar in preajma campaniilor electorale>?
2.   Nu se mai poate cu adunatura asta de lepre!... trimis de
(23 feb 2008, 13:36:32
Daca ii adevarat ca doresc sa ne ocoleasca si sa raminem izolati ,atunci sa cerem sa ne unim cu Cernautiul nostru ca aolo e mai bine! Cit ii a face un referendum si ne mutam dincolo si sigur ne vor face soselele si restul ce-i stricat...ce spuneti?!

Nu se mai poate cu adunatura asta de lepre!...
3.   TRADATORI trimis de
(23 feb 2008, 13:50:22
Schimbati si pe toate inscriptiile si hartile din E576 in ,,DRUM AL POLITICII IN BATAIE DE JOC"!

Ce mai ministru al transporturilor , ce mai prefect , ce mai sefi la drumuri , ce mai primari ,.........etc!
4.   PROFESIONISTUL trimis de
(23 feb 2008, 16:45:22
Mai citeste d-le Pardau despre vremea prielnica,,,,De asta rezista asfaltul asa mult fiinca este turnat pe o astfel de vreme prielnica.Oricum nu vei mai fi ales asa ca lasa-ne.Fa campanie in alta parte deoarece te-ai trezit cam tarzior,asa cam dupa 3,5 ani.
5.   La hartoape, la hartoape trimis de
(23 feb 2008, 17:53:51
Mitica, tu zici, ei sa fac ca nu aud si, totul ramane ca in tren.

Fa altceva, cauta ce suma s-a alocat drumurilor din judet in ultimii 10 ani, cine a papat banii astea, si fa lucrurile astea publice.

Sa stim si noi.

Dupa aia vom vedea.
6.   Uneori trimis de
(23 feb 2008, 21:57:46
ne trezim din cand in cand pentru a ne da seama ca suntem la coada Europei iar

Bucovina la coada Romaniei,dezinteres,nepasare,prioritati politice si economice,

suntem mereu marginalizati,muncim si platim impozite,taxe,atc. dar nu suntem

in carti. Este proiectata o autostrada, un drum rapid, sau o caricatura de autostrada care sa lege Moldova de Ardeal ,Suceava-Dorna-Bistrita-Cluj ????...aiurea,drumurile sunt intr-o stare deplorabila de multi ani. Si totusi noi aducem bani prin turism dar "centrul" ce face ??? Oare se apropie alegerile si

ne alegem din nou cu promisiuni ???? !!!!!!. Comentam degeaba nu ne aude nimeni
7.   Asa este! trimis de
(23 feb 2008, 22:21:46
Asa este Mitica. Dar pt. asa ceva avem nevoie de politicieni tari, precum Flutur, Basescu. Nu de niste ghertzoi ca Mirza, Nechifor, Dontu, Stan care fac kka pe el cand il vad pe Nastase penalul.

Trebuie sa actionam cu oamenii cheie si sa punem mana pe cateva Ministere cu greutate.....sa se dea ****anie proiectelor si la Suceava.

Aici e miezul adevarului.

Prostii care nu stiu latra la luna si stele degeaba.

8.   La hirtoape trimis de
(24 feb 2008, 07:20:38
asa este, cautati fondurile alocate pentru dezvoltarea jud. prin conturile celor de laCJ, ca sigur le ve-ti gasi pe la Mirza`si ai lui.S-au alocat fonduri pentru drumurile jud. si comunale ,unde sunt? Daca vrei sa faci ceva in acest jud. si ajungi la cei de la CJ auzi o simpla dar banala intrebare,, mie ce-mi iese"
9.   Gropi trimis de
(24 feb 2008, 08:54:28
nimeni nu afacut nimic dupa 90 .nu am incredere in nici un partid .toti sunt niste mincinosi .as vrea sa se deacurce parlamentarii cu salariul minim pe economie .politician=hot mincinos .
10.   Scoate lupe/porc cei-ai mancat! trimis de
(24 feb 2008, 11:24:06
Mitica, du-te la Onofrei si convinge-l sa-i ceara Porcului un grafic explicativ, unde s-au dus banii CJ in ultimii 10 ani.

Este ceva logic, cetateanul are dreptul sa stie lucrul acesta.

Fa o petitie unde trebuie, Mitica.

Sucevene nu se stie pretul tau si cu ce iesi afara, pronunta-te!

11.   Adevarul! trimis de
(24 feb 2008, 21:07:37
In sfarshit s-au trezit shiu ziarishti noshtri.Ba ar trebui sa fitzi mai rai decat vecina mea de la etaju unu cand e vb-a de orashul nostru.Mancatzii nu lingetzii ca daca nu-shi fac treaba avem oameni destui cu care sa-i inlocuim.
12.   Drumuri de ue trimis de
(24 feb 2008, 22:57:04
Cum poti plati taxe pt drumuri,taxa de prima imatriculare si nu avem drumuri.Nu se pot numi drumuri europene,cind trebuie sa te feresti de carute,de biciclete ,de gauri .Cum poti face turism international cind nu ai infrastructura,in special drumuri,cit de lung este concediul unui european si cit doreste acesta sa petreaca pe drumuri,cind de la Dorna la Suceava ,pt 110km,iti trebuie 3ore de condus.Cred ca mai bine Dorna ar trebui sa apartina de Bistrita ,astfel interesul pt aceasta zona ar fi mult mai mare.
13.   Dezastru trimis de
(25 feb 2008, 08:31:00
CEL MAI RAU DRUM DIN EUROPA,CEA MAI DISTRUSA SOSEA DIN LUME,CELE MAI MULTE GROPI SI CAPCANE RUTIERE DE PE PAMANT....E85!!!!!!!!!!!!!!!!!
14.   Sunteti niste excroci trimis de
(25 feb 2008, 16:40:52
mai aveti curajul sa iesiti in fata poporului,sunteti niste minciunosi cretini.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte