Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sprijin

Flutur a adus, vineri, în Suceava, ghidurile de absorbţie a banilor UE la sate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ghidurile PD-L de absorbţie a fondurilor europene în mediul rural au fost aduse, vineri, şi la Suceava, de preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, Gheorghe Flutur, care este şi coordonatorul programului „PD-L - Partidul care te învaţă”, la nivel naţional.

Acesta a declarat, în conferinţă de presă, că este vorba despre proiecte de dezvoltare a satului românesc prin atragerea de fonduri europene, care vor fi explicate populaţiei în vederea uşurării absorbţiei fondurilor europene în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale şi protecţiei mediului.

Flutur a spus că proiectele tip sunt pe măsuri privind modernizarea şi asfaltarea drumurilor comunale, achiziţionării, la primării, a utilajelor pentru deszăpeziri şi intervenţie la calamităţi sau dezastre, reabilitarea căminelor culturale, achiziţia de utilaje şi maşini agricole pentru fermierii privaţi precum şi modernizarea fermelor zootehnice.

Preşedintele PD-L Suceava a subliniat că partidul său se implică în atragerea de fonduri europene pe fondul lipsei de preocupare a Guvernului care, prin instituţiile abilitate, nu a întreprins nici un demers în acest sens până în prezent.

„Vremea simpozioanelor a trecut. România trebuie să recupereze accelerat restanţele la atragerea de fonduri europene, pentru a nu fi doar contributori la bugetul UE, ci şi beneficiari ai aderării”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Bătălie pe proiecte cu finanţare UE

„Ghidurile Populare” pentru refacerea satelor din România, cu primele 3 măsuri aprobate la Bruxelles, au fost lansate a doua zi după ce Comisia Europeană a aprobat Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Joi, responsabilii PD-L din judeţe au fost instruiţi de fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur şi fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, în legătură cu modalitatea de accesare a fondurilor prin acest program.

„Intenţia noastră este ca până pe 15 martie să avem în teritoriu reţeaua de oameni care să informeze populaţia asupra acestor măsuri. România primeşte aproape 2 miliarde de euro pe an, majoritatea acestor bani vor merge pe proiecte şi va fi o bătălie pe proiecte”, a afirmat, vineri, Gheorghe Flutur.

El a precizat că cheltuielile pentru editarea „Ghidul primarului de comună”, prezentat la lansarea candidaţilor de primar din judeţul Suceava, au fost suportate de el, iar cele pentru „Ghidurile populare” vor fi acoperite de fiecare organizaţie în parte.

„Ghidul primarului de comună” a costat, conform facturii prezentate, vineri, de senatorul Flutur, 10 milioane de lei şi a fost editat la o tipografie din Gura Humorului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a adus, vineri, în Suceava, ghidurile de absorbţie a banilor UE la sate.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur a adus, vineri, în Suceava, ghidurile de absorbţie a banilor UE la sate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(23 feb 2008, 15:49:35
Macar asta a facut ceva practic. Un astfel de ghid chiar este o primiera. Mai ales pentru ca oamenii de la sate nu sunt informati, iar reglementarile conform carora se intocmesc documentatii de proiect de finantare sunt greu accesibile, ca limbaj si terminologie, chiar si pentru oamenii cu studii, cu atat mai mult pentru cei de la sate. E bine ca s-a gandit cineva sa le traduca si lor metodele de a obtine bani europeni. Altfel e pacat, satul romanesc chiar are potential real.
2.   Alta pacaleala trimis de
(23 feb 2008, 16:06:08
le-a luat de la ministerul agriculturii. Ne-am saturat de gogosile lui flutur.
2.1  RE: Alta pacaleala trimis de
(23 feb 2008, 16:10:53
Or fi de la ministerul agriculturii, dar si acolo tot el le-a facut. Cred ca nu s-a inteles bine: nu sunt niste gogosi, sunt niste ghiduri pentru atragerea fondurilor europene la sate. Incearca sa citesti unul, ca pari de la sat asa...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte