Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu: „PDL este un partid care s-a născut cu forcepsul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că înfiinţarea Partidului Democrat Liberal, prin unificarea PD cu PLD, va duce la apariţia unor tensiuni între membrii celor două formaţiuni politice.

„PDL este un partid care s-a născut cu forcepsul. Şi vor vedea ei că în politică unu plus unu fac tot unu. Şi dacă nu, se va ajunge la mai puţin de unu”, a menţionat Ovidiu Donţu.

El a precizat că cei care vor avea de „pătimit” cel mai mult sunt membrii PD, care au aflat de la televizor decizia de unire cu PLD.

Donţu spune că acest lucru a fost demonstrat în primul rând de liderii democraţi prezenţi la anunţul oficial privind înfiinţarea PDL, care „aveau nişte feţe de parcă au aflat că Bin Laden a cucerit România”.

Mai mult, vicepreşedintele PSD Suceava spune că viitorul PDL nu reprezintă altceva decât un „dictat” al preşedintelui României, Traian Băsescu, şi are rolul de a desfiinţa identitatea PD.

Ovidiu Donţu a arătat că acest lucru se va întâmpla în momentul în care democraţii vor fi nevoiţi să adopte şi doctrina liberală, după ce au trecut prin etape când au fost social democraţi şi apoi populari.

„Asistăm pentru prima dată la un traseu doctrinar pe care numai cei din PD îl înţeleg”, a ţinut să precizeze Donţu.

El a mai spus că PSD va continua să facă opoziţie la puterea de dreapta din România, fie că este vorba de PNL sau de partidele care îl susţin pe Traian Băsescu.

„Nu ne interesează dacă la conducere se află petroliberalii, aşa cum îi califică Emil Boc pe cei de la PNL, sau forest-liberalii, aşa cum i-am denumit noi pe cei din PLD”, a spus Donţu.

Vicepreşedintele PSD a mai adăugat că acest partid va continua să susţină adoptarea de măsuri sociale, printre care creşterea salariului minim la 640 lei, crearea unui pachet social pentru vârstnici, acordare pentru soţul supravieţuitor a 25% din pensia soţului decedat, compensarea integrală a medicamentelor, facilităţi pentru IMM-uri, decontarea tichetelor de călătorie neutilizate de pensionari, şi acordarea unui pachet social pentru familia tânără, respectiv dublarea alocaţiei pentru copii, majorarea cu 20% a sprijinului acordat tinerelor mame, uniforme şi rechizite gratuite copiilor care provin din familiile sărace.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „PDL este un partid care s-a născut cu forcepsul”.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu: „PDL este un partid care s-a născut cu forcepsul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte