Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat

Uninominalul intră lunea viitoare în dezbaterea plenului

"

Vicepreşedintele Senatului Corneliu Vadim Tudor a anunţat, ieri, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că proiectul de lege privind votul uninominal, în varianta adoptată de Comisia comună de cod electoral, va intra în dezbaterea plenului Senatului în prima zi a săptămânii viitoare.

Corneliu Vadim Tudor a declarat că la proiectul de lege privind alegerea senatorilor şi deputaţilor, în varianta adoptată de comisia de cod electoral, au fost făcute nu mai puţin de 302 amendamente, din care au fost admise doar 62.

Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal va ajunge, după adoptarea în plenul Senatului, în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Biroul Politic Central al PNL a decis, luni, ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe legea privind introducerea votului uninominal, a anunţat vicepreşedintele liberal Crin Antonescu, menţionând că majoritatea covârşitoare a populaţiei doreşte o schimbare a sistemului electoral.

„Biroul Politic Central a luat în discuţie varianta asumării răspunderii pe votul uninominal şi, la final, a hotărât ca Guvernul să asume răspunderea pentru uninominal”, a declarat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări, luni, la lansarea candidaţilor PD pentru PE, că referendumul privind votul uninominal va avea loc.

Băsescu le-a amintit democraţilor că a avut discuţii cu partidele pe tema votului uninominal şi a modificării legii electorale încă din luna februarie şi că parlamentarii, reprezentanţi ai acestor partide şi-au asumat adoptarea şi trimiterea ei spre promulgare până la sfârşitul lunii iunie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uninominalul intră lunea viitoare în dezbaterea plenului.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uninominalul intră lunea viitoare în dezbaterea plenului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei