Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dorinţă

Mîrza vrea vot uninominal pentru preşedinţia consiliilor judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a declarat că social- democraţii vor susţine introducerea votului uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene.

Mîrza a spus că, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, s-a hotărât ca această formaţiune politică să susţină iniţiativa legislativă pe care Guvernul României o va înainta pentru introducerea sistemului de vot uninominal, precum şi orice demers care ar urgenta punerea în practică a acestuia. Mai mult, Gavril Mîrza a precizat că, pe lângă introducerea votului uninominal pentru alegerea parlamentarilor, PSD va susţine şi folosirea acestui mod de vot pentru desemnarea şefilor de administraţii judeţene.

„S-a stabilit să acceptăm votul uninominal în varianta propusă de Guvern, în condiţiile în care proiectul de lege a fost discutat şi aprobat în comisiile parlamentare şi de către reprezentanţii PSD.  De asemenea, suntem de acord şi cu un referendum pe această temă, cu toate că noi considerăm că acesta nu ar fi oportun în momentul de faţă, în condiţiile în care Guvernul a anunţat că îşi asumă răspunderea prin promovarea legilor privind votul uninominal”, a declarat liderul social-democraţilor din judeţul Suceava.

Gavril Mîrza a declarat că în situaţia în care va fi aprobată şi introducerea votului uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, va fi necesară şi modificare Legii administraţiei publice locale, precum şi extinderea atribuţiilor pe care aceştia ar urma să le îndeplinească. „Dacă se va merge pe acest sistem de vot, preşedinţii de consilii judeţene ar trebui să poată fi demişi doar prin aceeaşi procedură prin care au fost aleşi, respectiv prin referendum, sau în condiţiile aplicabile primarilor”, a spus Gavril Mîrza.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza vrea vot uninominal pentru preşedinţia consiliilor judeţene.
 Vizualizări articol: 1200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza vrea vot uninominal pentru preşedinţia consiliilor judeţene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei