Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2007 - Anul XII, nr. 250 (3625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răzbunare

Şi-a abandonat copilul de un an în scara blocului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

O mamă şi-a abandonat copilul în vârstă de un an şi patru luni în scara blocului, pentru a se răzbuna pe concubin. Micuţul a fost găsit de către vecini, care i-au oferit găzduire şi mâncare până ce concubinul femeii s-a întors de la serviciu. Acesta a declarat ca are program prelungit de lucru, fapt care nu îi permite să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. El s-a prezentat împreună cu minorul la Serviciul de Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Suceava, solicitând instituirea unei măsuri de protecţie socială.

Mama copilului nu are nici un venit şi este cunoscută ca o consumatoare frecventă de băuturi alcoolice. Chiar după ce a dat naştere micuţului, femeia a beneficiat de serviciile Centrului maternal Suceava, unde i s-au acordat găzduire, consiliere psihologica şi juridică, şi asistenţă socială. Ulterior, mama şi copilul s-au reintegrat în familia tatălui, cu care femeia trăia în concubinaj.

Din cauza consumului excesiv de alcool şi a scandalurilor dintre ea şi concubin, de multe ori viaţa copilului a fost pusă în pericol.

În urma sesizării telefonice primite de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava din partea Inspectoratul Judeţean de Poliţie, specialişti din cadrul Serviciului de evaluare a situaţiilor de risc al copilului şi intervenţie în regim de urgenţă au luat copilul.

Specialiştii de la Protecţia Copilului, împreună cu reprezentaţi ai Primăriei Suceava,  au stat de vorbă cu mama copilului care, incoerentă în exprimare, într-o stare avansată de ebrietate, şi-a explicat gestul de părăsire a copilului ca o răzbunare la adresa concubinului care nu este de acord  ca ea să consume băuturi alcoolice.

„Copilul a fost dat în plasament la un asistent maternal profesionist, pentru că nu au fost găsite rude până la gradul IV care să ofere garanţii morale şi materiale necesare creşterii şi educării copilului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Lenţa.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a abandonat copilul de un an în scara blocului.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Şi-a abandonat copilul de un an în scara blocului3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei