Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creşterea viitorului monarh britanic, noul rol al ducesei de Cambridge

Catherine Middleton, devenită, în ciuda originii sale "din popor", un atu pentru monarhia britanică după căsătoria ei cu prinţul William, va avea în anii următori sarcina creşterii viitorului monarh, o nouă etapă dintr-un parcurs pe care l-a realizat până acum fără niciun pas greşit.

La vârsta de 31 de ani, Catherine, ducesă de Cambridge, se pregăteşte să ofere un moştenitor familiei Windsor, conform aşteptărilor membrilor casei regale britanice, la peste doi ani după ce s-a căsătorit cu nepotul reginei Elizabeth a II-a, în cadrul unei ceremonii care fost urmărită de lumea întreagă, graţie televiziunii şi internetului.

Această naştere iminentă are potenţialul de a întări şi mai mult imaginea model a viitoarei regine. Cu un zâmbet impecabil şi o mare naturaleţe în societate, Catherine s-a dovedit a fi o veritabilă profesionistă în domeniul relaţiilor publice.

Acceptând să primească cu multă graţie flori, jucării din pluş şi haine pentru bebeluşi cu ocazia unei băi de mulţime, îmbrăţişându-l în public pe prinţul William pentru a celebra reuşita sportivilor britanici la Jocurile Olimpice de la Londra sau încercând să joace hochei în pantofi cu toc cu ocazia unei vizite la fosta ei şcoală, ducesa de Cambridge i-a sedus pe britanici prin aparenta ei simplitate şi atitudinea ei naturală.

Catherine, care, după anunţarea căsătoriei, în 2010, spunea că perspectiva de a se alătura casei regale i se pare "intimidantă", a ştiut să îşi găsească un loc în această familie, în ciuda inevitabilelor comparaţii cu prinţesa Diana. Potrivit unui sondaj realizat de compania YouGov, Catherine a adunat 79% de opinii pozitive.

Kate Middleton de odinioară, iubita răbdătoare şi discretă a prinţului William, a câştigat în siguranţa de sine, asumându-şi de acum inaugurări şi discursuri solo, fără prezenţa soţului ei. Stilul ei vestimentar, care combină rochii realizate de mari creatori de modă şi articole vestimentare din gama "prêt-à-porter" abordabile, a stabilit o veritabilă normă în ochii publicului feminin britanic, care cumpără cu febrilitate, din magazine sau de pe internet, creaţiile inspirate din ţinutele ducesei de Cambridge.

Puţini sunt aceia care îndrăznesc să o critice. Atunci când scriitoarea Hilary Mantel evoca, în luna februarie, "o păpuşă fără personalitate", al cărei "singur motiv de a trăi este acela de a avea un copil", comentariile ei au fost primite cu indignare de presa britanică.

Premierul David Cameron a urcat, la rândul său, pe creneluri pentru a o apăra pe Catherine, despre care a spus că este "o formidabilă ambasadoare pentru Marea Britanie".

Britanicii au avut un şoc de proporţii similare anul trecut, când o revistă franceză a comis "crima de lezmaiestate" atunci când a publicat fotografii cu ducesa de Cambridge bronzându-se topless în timpul unei vacanţe private.

Prinţul William, hotărât să îşi protejeze soţia de paparazzi care o urmăreau cu insistenţă şi pe mama sa, a acţionat în justiţie. Tabloidele londoneze, de obicei puţin pudibonde, au refuzat să publice fotografiile cu sânii ducesei de Cambridge. The Sun a cerut dezvăluirea identităţii "şobolanului" care a realizat acele fotografii.

Acest episod nu a împiedicat însă presa britanică să urmărească cele mai mici gesturi şi acţiuni ale lui Kate, care nu dispare niciodată de pe prima pagină a ziarelor: fiecare dintre ieşirile ei în public reprezintă o bună ocazie pentru a-i analiza silueta, coafura şi, în ultimele luni, deja celebra "baby bump" ("burtică de gravidă").

Kate, în ceea ce o priveşte, vorbeşte în public doar pentru a susţine ici şi colo un discurs, pentru o asociaţie de caritate sau pentru o fundaţie pe care o prezidează. Însă, în spatele zâmbetului ei, personalitatea ei adevărată rămâne destul de misterioasă.

Prinţul William, pe care l-a cunoscut în 2001, la Universitatea St. Andrews din Scoţia, unde Catherine a obţinut o diplomă în istoria artei, i-a asigurat pe britanici că soţia sa are "un simţ al umorului dat naibii".

"Este o femeie de caracter, are propriile idei despre felul în care trebuie să îşi onoreze funcţia pe care o are şi să se pregătească pentru a deveni regină", spune, la rândul său, Patrick Jephson, fostul secretar privat al prinţesei Diana.

Catherine şi soţul ei au dovedit o anumită independenţă faţă de tradiţiile regale: cei doi au redus numărul personalului care îl înconjoară şi par să dorească să îşi crească singuri copilul.

Kate a păstrat legături strânse cu familia ei: cea mai mare dintre cei trei copii, ea a rămas foarte apropiată de mama ei, Carole, o fostă însoţitoare de bord care a făcut avere împreună cu soţul ei, Michael, lansând o companie care comercializează diverse articole pentru petreceri.

Fratele ei, James, şi sora ei, Pippa, amatori de evenimente mondene, au devenit nişte obişnuiţi ai tabloidelor. Pippa, care a făcut senzaţie cu rochia ei de domnişoară de onoare la nunta regală, încasează bani frumoşi pe baza expertizei ei în materie de petreceri: a lansat o carte pe această temă şi scrie cu regularitate articole care apar în revista Vanity Fair.

Însă, spre deosebire de sora ei mai mare, Pippa Middleton nu este scutită de ironiile britanicilor: sfaturile ei sunt adeseori ironizate şi descrise ca "truisme" şi au generat numeroase parodii pe reţelele de socializare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşterea viitorului monarh britanic, noul rol al ducesei de Cambridge.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creşterea viitorului monarh britanic, noul rol al ducesei de Cambridge0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei