Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fluiere şi vuvuzele

Salariaţii de la Termica au protestat zgomotos în faţa Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape o sută de salariaţi ai societăţii de termoficare a Sucevei, care se află pe lista de disponibilizări, au protestat joi dimineaţă în faţa Primăriei Suceava, cerând să le fie date salarii compensatorii de la societatea în care au lucrat şi o suplimentare a ajutorului de şomaj, de la Guvern.

„Înarmaţi” cu fluiere şi vuvuzele, dar şi cu pancarte cu diverse revendicări şi nemulţumiri, salariaţii de la Termica au făcut mult zgomot timp de aproape două ore, în care fluierele şi vuvuzelele „tăceau” doar pentru a se face auzite strigătele lor: „Hoţii!, Hoţii!”, „Jos Guvernul!” sau „Mincinoşii! Mincinoşii!”.

Protestul lor vine la doar o săptămână după o altă acţiune care a avut loc în faţa Prefecturii Suceava, unde au cerut Guvernului să aprobe hotărârea prin care se completează veniturile ajutorului de şomaj până la suma de 1.539 de lei/lună, actul normativ fiind momentan blocat la Ministerul de Finanţe.

„Vrem respectarea contractului colectiv de muncă şi a legislaţiei muncii. Au spus că fac intervenţii la minister pentru ordonanţa 36, dar nu au făcut decât o adresă. Promisiunile lor sunt minciuni. Să le fie ruşine!”, a spus liderul sindical Iordănel Secrieru, declanşând un nou val de strigăte: „Ruşine, ruşine!”

Protestele zgomotoase din faţa sediului municipalităţii sucevene au atras atenţia trecătorilor, care se uitau miraţi, să înţeleagă ce se petrece, dar fără a stărui prea mult în zonă.

„Ne-aţi disponibilizat fără protecţie socială!”, „Vrem să muncim, nu să cerşim!”, „Guvernul trebuie să creeze, nu să desfiinţeze”, „Oltchim= Termica Suceava”, “Decapitalizare=falimentare=frig în case” sunt câteva dintre mesajele afişate pe pancarte de protestatarii de la Termica, dar, alături de acestea, se aflau şi altele, care nu aveau legătură cu protestul lor: „Micşorarea TVA la alimente”, „O justiţie independentă”, „Austeritatea e o problemă, nu o soluţie!” sau „O reformă benefică a Sănătăţii”.

Nemulţumirile oamenilor s-au îndreptat atât contra conducerii administraţiei locale, pe care o consideră responsabilă de închiderea Termica, cât şi a politicienilor care le-au făcut fel de fel de promisiuni neonorate.

„Cerem să fie îndeplinite promisiunile care ne-au fost făcute, să ni se dea salariile compensatorii, sau, dacă nu, un loc de muncă. Asta s-a dorit, la asta s-a ajuns - au închis şi ultima întreprindere din Suceava”, spune unul dintre protestatari.

„Nu mai avem bani! De două luni de zile ne ţin acasă fără a da banii, conform contractului colectiv de muncă. Am fost şi la Prefectură, dar nimeni nu ne bagă în seamă. Toţi sunt plecaţi la mare, nu se uită că noi nu avem cu ce trăi”, susţine unul dintre cei care protestează vehement, în vreme ce alţi colegi de-ai lor se ascund de camerele de vederi.

 

Salariile compensatorii, la mâna administratorilor judiciari

Delegaţia protestatarilor a fost primită la discuţii de către viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a şi autorizat mitingul programat în două zile consecutive – joi şi vineri.

„Termica este în procedură de insolvenţă, încât toate deciziile sunt luate de administratorii judiciari”, a spus Doroftei, referitor la solicitările celor care strigau şi făceau larmă cu fluiere şi vuvuzele, sub geamurile biroului său.

Acesta a ţinut însă să asigure cetăţenii Sucevei că se depun toate eforturile necesare pentru ca sucevenii racordaţi la sistemul centralizat să beneficieze de căldură la iarnă, atât de la CAF-uri, în primă fază, cât şi de la noua centrală, pe biomasă.

Protestele celor care urmează să fie disponibilizaţi de la Termica se vor face auzite şi astăzi, tot de la 10.00 la 12.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii de la Termica au protestat zgomotos în faţa Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 2442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salariaţii de la Termica au protestat zgomotos în faţa Primăriei Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romanul las intotdeauna!!! trimis de
(12 iul 2013, 11:30:40
Termica are doar 100 de angajati? restul unde sunt?? , dar cei care nu au centrala termica de apartament? la iarna ce fac??? bagam resoul in priza? va incalziti la bec?
1.1  RE: Romanul las intotdeauna!!! trimis de
(12 iul 2013, 15:09:27
Te-ai prins: iti cumperi centrala!
1.2  RE: Romanul las intotdeauna!!! trimis de
(12 iul 2013, 15:38:09
da Lungu unde era ca nu au vorbit oamenii cu el l-a trimis pe viceprimar??? in Ibiza sau in Palma di maiorca...???
Termica are multi angajati probabil oamenii aveau treaba la camp si n-au putut merge dar primarul de ce nu a fost sa le explice la cei ce erau???
El are bani de concedii dar oamenii sa moara de foame....vai vai vai rusine sa ne fie cu o Romanie in halul asta.....
Lungu iti doresc vacanta placuta in continuare:)))))
2.   * trimis de
(12 iul 2013, 12:07:37
prizonieri ai unor timpuri stranii, (şi) sucevenii
se adresează unor urechi "mute"..ca o omletă cu riduri
plecaţi, vă rog, de la premisa asta : s-au terminat banii !!!
mai sunt doar pentru a-ţi cumpăra un mers umil..în ziduri

concretul e uns pe o pâine aburită cu pedanterii
dacă priveşti atent în jur ... res ipsa loquitur 's la tot pasu'
durerea-i o emoţie intimă, adresându-te unor labagii
faci colb degeaba-n gât ... căci le e prea sus nasu'
***

forma concretă a unui protest e cu ŢINTĂ DIRECTĂ
spui exact ce vrei şi cui să-ţi rezolve "durerea" !
aşea, ca sunet de fond , te-ajuţi de o flaşnetă
însă 'năuntru-i miezu' ( IMPORTANTĂ E NEGOCIEREA )happy

3.   @ trimis de
(12 iul 2013, 12:27:06
NU MAI AVEM BANI!SERIOS ATI VOTAT USL 70%
4.   Greva trimis de
(12 iul 2013, 13:42:13
Eu personal astept sa fie si mai greu de trait dar fff greu !!!!Pt doua ciolane plimbate pe strada ies cu mic cu mare la pupat si inchinat ,dar la drepturile legale,incalcate,taiate,modifi .....etc , nimenisad.Fratilor la fiecare o se le vina rindul cind o sa fie dati afara de la munca sau alte drepturi taiate si atunci cu un strop de apa nu o sa fie ploaie.....
5.   Comentariu trimis de
(12 iul 2013, 14:53:18
Pentru ca indiferenta romanilor este istorica:I au durut undeva ca pierderile teritoriale au fost dramatice,că se murea de foame în timpul dictaturii,că padurile României sunt rase de indiferența unui popor,că gunoaile Europei sunt descărcate în România,este normal aproape obligatoriu ca o să fie mai greu de trăit cu un guvern incompentent și o generație ce râde că nu a luat bacul !
6.   Xxxxx trimis de
(12 iul 2013, 15:32:13
INTR-O LUME DE CRISTAL IN CARE TOATA LUMEA MINTE....oamenii acestia au fost mintiti si sunt mintiti de la inceput pana la sfarsit...ca li se vor da banii....nu-i mai vede nimeni ca a avut grija domnu director si cu domnu primar sa ii faca disparuti....vai de capu lor saracii....apropo cei ce n-au centrala pregatiti-va sa va improvizati in case cu sobe de lemne ca sa va incalziti la iarna....in speranta ca vor merge CAF-urile va veti incalzi de la soba.....Ceausescu era rau? scuze dar atunci Basescu cu primaru ca nici nu pot sa il numesc pe nume cum sunt?? buni????
7.   SC Termica trimis de
(12 iul 2013, 15:53:34
Vin vremuri grele de tot.Urmarim cu mare atentie deznodamantul in povestea CET,si aici ne referim la partea de insolventa si lichidare.De pe 1 iulie s-a scumpit apa rece si canal cu 25%.Gazele s-au scumpit cu 8%.Sunt sanse ca pretul gigacaloriei sa creasca de la 185 ron la 500 ron.CAF-urile daca vor merge la capacitate maxima pentru a incalzi orasul,vor merge pe gaz.Noua centrala daca nu va avea biomasa(la Vatra Dornei este o centrala asemanatoare care vreo trei luni nu a avut rumegus)va merge pe gaz metan.Deci sunt sanse ca pretul gigacaloriei sa fie si mai mare.
8.   PAMFLET trimis de
(13 iul 2013, 11:27:24
de TERMICA nu este nevoie. au luat acesti salariati ani multi bani degeaba. stateau toata ziua la baut iar noi ii plateam. gata. ne-am saturat de ei. nici de noua centrala nu avem nevoie. incalzirea cu centrala de apartament sau electrica e solutia.
9.   A venit vara !!! trimis de
(13 iul 2013, 19:48:14
A venit vara si tz....... nu mai are nevoie de incalzire, scoate soba in drum. Iarna cerseste iar .........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei