Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

William, viitor rege britanic, doreşte să fie un tată ca oricare altul

Prinţul William, care s-a născut pentru a fi rege şi pentru a asigura descendenţa coroanei britanice, va deveni în curând tată şi aspiră la o viaţă aproape normală, în aşteptarea zilei în care va urca pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii.

În vârstă de 31 de ani, fiul cel mare al prinţului Charles şi al prinţesei Diana cultivă imaginea unui prinţ modest şi modern, care a contribuit din plin la restaurarea popularităţii unei monarhii care doreşte să pară că ţine pasul cu epoca sa. Potrivit unui sondaj recent, prinţul William şi regina Elizabeth a II-a sunt cei mai apreciaţi membri ai familiei regale.

Prinţul William joacă fotbal, ascultă muzică rock şi hip-hop şi, ca multe cupluri din generaţia sa, a trăit în concubinaj cu Kate înainte de a se căsători cu ea, la aproape 10 de ani de la prima lor întâlnire, petrecută pe băncile universităţii.

William, ai cărui biografi oficiali spun că obişnuieşte să îşi gătească singur şi să îşi facă singur patul, a dus apoi o viaţă liniştită într-o vilă de pe insula Anglesey, unde a urmat un curs de pregătire pentru a deveni pilot de elicopter în cadrul Aviaţiei Regale Britanice (Royal Air Force/ RAF).

Şi, în ciuda presiunii, tinerii căsătoriţi au aşteptat apoi aproape doi ani înainte de a anunţa că aşteaptă primul lor copil, a cărui naştere va avea loc la jumătatea lunii iulie.

William a decis să îşi ia două săptămâni de concediu de paternitate pentru a-şi ajuta soţia după naştere, pentru a petrece mai mult timp alături de bebeluşul său care, indiferent dacă va fi fată sau băiat, va ocupa locul al treilea în ordinea de succesiune la tron, după prinţul Charles şi tatăl său.

"Apreciez cu adevărat tot ceea ce seamănă cu o viaţă normală", sublinia deja William, în epoca în care, student fiind, obţinuse permisiunea familiei sale de a locui într-un apartament alături de câţiva prieteni în apropiere de Universitatea St. Andrews. "Vreau să pot să îmi controlez viaţa", spunea el.

Această aspiraţie datează încă din copilăria prinţului, întrucât atât William, cât şi fratele său mai mic, Harry, au crescut sub obiectivele aparatelor de fotografiat ale paparazzilor.

Prima sa apariţie publică a avut-o la o zi după naştere, în braţele tatălui său.

A intrat la şcoală sub flash-urile fotografilor şi s-a achitat de prima sa obligaţie oficială la vârsta de opt ani.

Însă prinţesa Diana a făcut tot ce a depins de ea pentru a le arăta fiilor ei "adevărata viaţă", ducându-i la fast-food, în parcuri de distracţii, dar şi în aziluri pentru persoane fără adăpost.

Divorţul părinţilor săi, în 1996, un subiect de care au profitat din plin tabloidele, şi moartea mamei sale, într-un accident de automobil, pe când William avea doar 15 ani, au făcut să apară în conştiinţa sa dorinţa puternică de a evita intruziunea presei în viaţa lui privată.

După decesul prinţesei Diana, prinţul Charles a încheiat cu tabloidele britanice un acord care a permis fiilor săi să nu mai fie hărţuiţi, în schimbul unor şedinţe fotografice oficiale, ca în timpul plimbării pe care William a efectuat-o în jungla din Belize.

De atunci, William a învăţat să stăpânească fără greşeală relaţia sa cu presa, evitând să îi ofere subiecte picante, spre deosebire de "abaterile" fratelui său Harry, un veritabil playboy, devenit un obişnuit al tabloidelor.

În ciuda unor mici ironii din partea presei - generate în special de costisitorul voiaj în elicopter pentru a merge la petrecerea burlacilor organizată pentru un verişor pe Insula Wight -, prinţul William îşi asumă tot mai mult rolul de ambasador al monarhiei, mizând alături de soţia sa pe cartea unei atitudini relaxate în timpul vizitelor oficiale, aşa cum a fost cazul vizitei întreprinse în regiunea Oceanului Pacific, când prinţul a dansat un dans local, spre încântarea gazdelor sale.

Chiar dacă nu este grăbit să devină rege şi nu va urca probabil pe tron prea curând, William ştie că viitorul nu îi aparţine.

"Sunt întrebat fără încetare dacă vreau să devin rege", spunea el cu ocazia celei de-a 21-a aniversări. "Întrebarea nu este de a vrea, pentru că eu m-am născut pentru asta şi trebuie să îmi asum responsabilităţile", adăuga el.

În aşteptarea acestui rol, William trebuie să îşi găsească un loc nou în acest context. Mulţi pariază că William, căpitanul Wales (numele lui de ofiţer), va abandona cariera de pilot, iar rolul său va fi întărit în cadrul familiei regale, fapt care îl va îndepărta şi mai mult de visul de a duce o viaţă obişnuită de tată de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului William, viitor rege britanic, doreşte să fie un tată ca oricare altul.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
William, viitor rege britanic, doreşte să fie un tată ca oricare altul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei