Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Francisc, pe coperta Vanity Fair. Suveranul pontif, desemnat "omul anului"

Papa Francisc a fost desemnat "omul anului" de ediţia italiană a revistei Vanity Fair, care l-a pus pe suveranul pontif pe coperta numărului său săptămânal apărut miercuri.

În paginile revistei sunt prezentate, totodată, declaraţiile a şase personalităţi, inclusiv cele ale cântăreţilor Andrea Bocelli şi Elton John.

Fotografia suveranului pontif, surprins în timp ce zâmbeşte, este însoţită de titlul "Francisc, un papă curajos". Revista italiană citează mesajul prin care papa Francisc a denunţat, luni, de la Lampedusa, soarta tristă a imigranţilor care încearcă, cu riscul de a-şi pierde viaţa, să traverseze Marea Mediterană: "Cine dintre voi a plâns moartea acestor fraţi şi surori?".

Potrivit Vanity Fair, papa a dorit în timpul vizitei sale la Lampedusa să ilustreze prin cuvinte "grele ca nişte pietre" un mesaj anterior al său, prin care îi sfătuia pe preoţi să fie "nişte păstori care să aibă mirosul oilor lor".

"Primele 100 de zile (din pontificatul său, care a început pe 13 martie, n.r.) l-au propulsat deja în fruntea clasamentului conducătorilor lumii care fac istorie", consideră editorii de la Vanity Fair, care au adăugat: "însă revoluţia continuă".

Săptămânalul italian citează, totodată, şase declaraţii ale unor personalităţi despre acest papă argentinian.

"Francisc este un miracol de modestie într-o epocă dominată de vanitate. Sper că va şti cum să facă pentru ca mesajul său să ajungă până la persoanele cele mai marginalizate de societate, mă gândesc, de exemplu, la homosexuali", a declarat cântăreţul britanic Elton John.

Potrivit artistului britanic, "acest papă doreşte să readucă biserica la valorile străvechi ale lui Hristos, însoţind-o, totodată, în secolul al XXI-lea".

Pentru scriitorul Erri De Luca, "Francisc, cu sutana lui albă, care flutură în vânt ca o batistă care salută, merge acolo unde vieţile naufragiaţilor au primit întâmpinarea sârmei ghimpate".

"Înainte de vizita la Lampedusa, el începuse deja să extragă, ca un chirurg, negii lăsaţi de predecesorul său: pedofilia protejată şi finanţele lipsite de onestitate", a adăugat scriitorul.

Celebrul tenor Andrea Bocelli consideră, la rândul său, că "papa Francisc este cu adevărat un dar al lui Dumnezeu pentru biserica sa, zguduită şi strivită de forţele răului care îşi concentrează eforturile asupra a ceea ce este o sursă de viaţă spirituală pentru oameni, o sursă de lumină şi de speranţă".

Pentru scriitorul Giorgio Faletti, papa Francisc "s-a dovedit imediat a fi un mare comunicator, o persoană al cărei chip inspiră bunătatea care trebuie să emane din toţi reprezentanţii catolici din lume". În opinia sa, papa are "calităţile care pot să îi ţină personalitatea la adăpost de toate scandalurile care au umbrit recent imaginea Vaticanului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Francisc, pe coperta Vanity Fair. Suveranul pontif, desemnat "omul anului".
 Vizualizări articol: 631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Francisc, pe coperta Vanity Fair. Suveranul pontif, desemnat "omul anului"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei