Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Maşina visurilor

O elevă a Colegiului „Petru Rareş” a câştigat o excursie în Japonia, din partea Toyota Motor Corporation

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iasmina Răceanu, absolventă a ciclului gimnazial al Colegiului Naţional „Petru Rareş”, este unul dintre finaliştii competiţiei internaţionale „Dream Car Art Contest”, organizată de Toyota Motor Corporation, reuşită în urma căreia eleva a fost recompensată cu o excursie în Japonia, alături de alte două persoane dragi. 

În cadrul concursului „Dream Car”, concurenţi din 70 de ţări au propus, în viziunea lor, maşina visurilor. Aflată la cea de-a treia ediţie, competiţiaeste destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, iar principalul scop este de a stimula imaginația și creativitatea copiilor, pentru ca aceștia să își exprime viziunile cu privire la un viitor mai bun. Desenând mașina visurilor, micii artiști au avut oportunitatea de a-și dezvolta interesul pentru mașini și de a înțelege mai bine bucuria și importanţa unui vis.

 

S-a înscris în ultimul moment la faza naţională a competiţiei

Iasmina s-a înscris în competiţie chiar pe ultima sută de metri, la una dintre cele trei categorii ale competiţiei. Câteva zile mai târziu a aflat că în urma selecţiei naţionale a câştigat premiul I la categoria de vârstă 13-15 ani, eleva primind ca premiu o tableta grafică Wacom. Juriul din România i-a avut ca membri pe George Kyriazis – director general Toyota România, Johan Ohlson – executive creative director Saatchi&Saatchi, Adrian Dragan – editor in chief Auto Motor şi Sport şi Costin Giurgea – publisher BBC Top Gear.

Alături de alte 15 lucrări premiate la faza naţională (câte cinci de la fiecare categorie de vârstă), desenul Iasminei a fost trimis în Japonia, la faza internaţională.

Eleva povesteşte că: „în Japonia au avut loc alte două faze de jurizare. În prima etapă, din totalul lucrărilor s-au selectat cele mai bune 90, iar în cea de-a doua fază s-au selectat cele 30 de lucrări finaliste, câte zece lucrări din fiecare categorie. La finele lunii iunie, am aflat că mă număr printre finalişti”.

Împreună cu ceilalți 29 de finalişti din întreaga lume, Iasmina va participa la ceremonia de acordare a premiilor, care va fi organizată la sfârșitul lunii august, la sediul TMC din Toyota City, Nagoya Prefecture, Japonia. Dintre cei 30 de finalişti ai competiţiei, patru sunt din România, ceilalţi trei români fiind din judeţul Argeş.

 

O maşină ce transformă gândurile rele în unele prietenoase

Iasmina a dat viaţă ideilor sale, iar timp de două săptămâni, opt ore pe zi, a lucrat sârguincios pentru a finaliza desenul cu care urma să participa la competiţie. Mai mult decât atât, tânăra mărturiseşte că s-a gândit la ideea lucrării circa jumătate de an.

„Maşina visurilor” imaginată de Iasmina are abilitatea de a schimba gândurile rele în altele bune. Este o maşină zburătoare, iar oamenii încruntaţi, posomorâţi, trişti sau nervoşi care urcă în maşină, coboară zâmbitori într-o lume paradisiacă, plină de lumină şi verdeaţă.  

Mesajul Iasminei care însoţeşte lucrarea sa este următorul: „Oamenii pot trăi frumos atunci când gândesc frumos. O maşină care să transforme gândurile agresive, furia în gânduri prietenoase este ceea ce mi-aş dori pentru viitor”.

„Am aflat că mă număr printre finalişti înainte de examenul de la matematică de la evaluarea naţională. A fost o surpriză foarte plăcută. Voi pleca în Japonia alături de sora şi mama mea”, a mai adăugat Iasmina.

 

O pasiune mai veche

Iasmina este pasionată de desen încă de la o vârstă fragedă, în ciclul primar fiind elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

La concursul de desene „Vis de copil în casa bunicilor” participă încă din clasa I, în fiecare an adjudecându-şi distincţii. Totodată, la simpozionul internaţional ”Natura – o carte deschisă către sănătate”, găzduit de Şcoala Gimnazială Şcheia, a fost recompensată cu diplomă de excelenţă.

În 2011, tot la competiţia „Dream car” Toyota, Iasmina a obţinut premiul I la faza naţională, la categoria sa de vârstă. În 2012, a fost câştigătoarea concursului „Doodle 4 Google”, desenul acesteia fiind publicat pe pagina de start a Google România, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Desenul Iasminei a fost desemnat de câştigător dintre cele peste 10.000 de lucrări participante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului „Petru Rareş” a câştigat o excursie în Japonia, din partea Toyota Motor Corporation.
 Vizualizări articol: 2654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
O elevă a Colegiului „Petru Rareş” a câştigat o excursie în Japonia, din partea Toyota Motor Corporation4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei