Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 152 (5359)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuinţa pe care Serge Gainsbourg o deţinea la Paris, deschisă publicului

Fanii lui Serge Gainsbourg vor putea, începând cu luna septembrie, să viziteze fostul hotel particular al muzicianului situat pe rue de Verneuil din Paris, a cărui faţadă, multă vreme acoperită de graffiti, este în curs de renovare, informează AFP.

Muzicianul şi cineastul francez a locuit în acest hotel din 1969 până la moartea sa, în 1991.

Jean-Pierre Prioul, un prieten al familiei şi supraveghetor al lucrărilor de renovare, va fi ghid pentru publicul vizitator. Având şansa să-l fi cunoscut pe Gainsbourg, acesta are multe poveşti de spus despre celebrul muzician. "Totul a rămas la fel în interior. Nu lipseşte decât personajul", a spus acesta pentru AFP.

Fiica cântăreţului şi a actriţei Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg, actuala proprietară a casei, a încercat, în 2011, să facă din această locuinţă un muzeu, însă proiectul necesita multe lucrări de renovare.

Locul este destul de mic şi conţine multe obiecte de valoare, potrivit lui Prioul. Locuinţa se va putea vizita contra unei taxe, după o prealabilă rezervare online.

Deşi faţada hotelului va deveni albă în curând, Prioul spune că fanii o vor putea decora cu graffiti din nou.

Pe când trăia Serge Gainsbourg, mesajele şi desenele pe acest zid au fost realizate în onoarea acestuia, lucru pentru care artistul era recunoscător. Însă, ulterior, zidul a fost acoperit de afişe politice şi alte mesaje.

Serge Gainsbourg, născut Lucien Ginsburg, pe 2 aprilie 1928, la Paris, a fost pictor, autor-compozitor-interpret, pianist, scenarist, regizor, scriitor, actor. De-a lungul carierei sale, el a abordat mai multe stiluri muzicale, a realizat mai multe filme şi videoclipuri şi a compus peste 40 de piese pentru coloane sonore. Pe lângă complexa operă artistică, Gainsbourg a fost celebru şi pentru viaţa personală tumultuoasă, având relaţii cu multe femei frumoase, de la Brigitte Bardot până la Jane Birkin - cu care a avut cel de-al treilea copil al său, actriţa Charlotte Gainsbourg.

Gainsbourg a avut o influenţă uriaşă asupra unor artişti precum Taxi Girl, Renaud, Étienne Daho, Beck Hansen, Portishead, David Holmes.

Printre cele mai celebre piese ale sale se numără "Bonnie and Clyde" (cu Brigitte Bardot) şi "Je t'aime… moi non plus" (cu Jane Birkin).

A fost nominalizat de cinci ori la premiile César, obţinând un trofeu postum, în 1995, pentru muzica filmului "Élisa" de Jean Becker. În 1985 a devenit Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţa pe care Serge Gainsbourg o deţinea la Paris, deschisă publicului.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuinţa pe care Serge Gainsbourg o deţinea la Paris, deschisă publicului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei