Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 89 (5296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney"

 

 

Fotbalistul David Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia, aceasta devenind "mai elegantă", după ce a părăsit gruparea Real Madrid pentru a semna un contract cu Los Angeles Galaxy, în 2007, se arată într-un studiu realizat de studenţi de la Universitatea din Manchester.

Conform studiului, actualul jucător al formaţiei Paris Saint-Germain pronunţă mai mult litera "h" la începutul cuvintelor, caracteristică a unui limbaj elegant.

Studenţii au analizat mai multe interviuri acordate de Beckham televiziunilor, din 2007 până în prezent. Ei au ajuns la concluzia că David Beckham nu mai are pronunţatul accent "cockney", specific unei zone din Londra, unde a crescut fotbalistul.

"«H»-ul este folosit mult mai mult în SUA, ceea ce explică felul în care pronunţă el cuvintele acum", a afirmat unul dintre studenţi, Charles Boorman. "Însă aş spune că a renunţat la pronunţia cockney a unor vocale după ce a devenit ambasador pentru Jocurilor Olimpice, ceea ce i-a oferit un statut social mai elevat", a precizat Boorman.

Victoria Beckham, soţia fotbalistului, fostă componentă a grupului Spice Girls, şi-a îmbunătăţit de asemenea pronunţia, renunţând la accentul specific zonei Essex, unde a crescut. "Poate că acest lucru se datorează faptului că şi-a construit o nouă carieră, de creatoare de modă", a estimat o studentă, Naomi Proszynska.

"Factori cum ar fi mobilitatea socială şi situaţia geografică pot avea un impact asupra modului în care adulţii pronunţă cuvintele", a explicat coordonatoarea studiului, Laurel MacKenzie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney".
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei