Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2012 - Anul XVII, nr. 262 (5167)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ProMotor Army cu Roxana Ciuhulescu din Afganistan

La emisiunea ProMotor, telespectatorii vor avea ocazia să vadă prin ce aventuri a trecut Roxana Ciuhulescu într-una din cele mai periculoase zone din lume la momentul actual – Afganistan. A testat doi “monştri” ai tehnologiei de război: cel mai nou vehicul terestru dedicat operaţiunilor militare, MRAP, şi elicopterul Black Hawk, continuând seria experienţelor începute cu ceva timp in urma la bordul unui MIG 21 Lancer.

După un an si jumătate de aşteptare, visul Roxanei s-a îndeplinit şi a primit aprobarea de a pleca în teatrul de război Afganistan, alături de o delegaţia specială a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de însuşi ministrul Corneliu Dobriţoiu.

Echipa ProMotor şi-a început misiunea pe teritoriul afgan la bordul unei aeronave cat doua Rolls Royce-uri: zgomotosul C27J Spartan, avion fabricat in Italia, dotat cu 2 motoare de 4700 CP. La prima oprire, pe aeroportul din Kabul, Roxana a făcut cunoştinţă, la propriu, cu greutăţile pe care sunt nevoiţi să le ducă militarii: a trebuit să poarte cască, vestă antiglonţ şi ochelari de protecţie, toate cântărind aproximativ 7 kg.

În Kandahar, cea mai mare baza militară din Afganistan, adrenalina a atins cote alarmante pentru prezentatoarea ProMotor atunci când a simţit pe pielea ei cu ce senzaţii se confruntă soldaţii prinşi într-o ambuscadă. ”Răsturnări, incendiu, panică, zgomot, miros de carburant şi pericol iminent de explozie” – asta a simţit  Roxana când s-a urcat în simulatorul de război al bolidului MRAP.

Black Hawk a fost vehiculul impresionant cu care a călătorit corespondenta specială ProMotor, elicopterul cu 2 motoare mari de 1890 CP/motor şi 4 rezervoare de carburant, care poate căra o greutate de până la 10 tone, până la baza Al Masaak, aflată în prima linie a războiului şi condusă exemplar de un colonel român. Aici Roxana s-a văzut, în sfârşit, la volanul cel mai puternic vehicul de război din lume, MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), care “nu te lasă să mori în bombardamente nici dacă vrei”, aşa cum declară ea însăşi. Rezistent la mine, bombe şi orice alt tip de explozibil, MRAP este produs doar de americani şi costă nu mai puţin de 500.000 de euro bucata.

O ediţie explozivă a emisiunii ProMotor îi aşteaptă duminică, la Sport.ro, pe telespectatorii pasionaţi de motoarele de toate felurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ProMotor Army cu Roxana Ciuhulescu din Afganistan.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ProMotor Army cu Roxana Ciuhulescu din Afganistan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei