Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 feb 2012 - Anul XVII, nr. 46 (4951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meniu de Oscar: De la trufe, somon afumat şi caviar la macaroane cu brânză

Maestrul bucătar Wolfgang Puck, cel care pregăteşte meniul petrecerii care are loc după gala premiilor Oscar, va servi invitaţilor de anul acesta o selecţie de preparate "greatest hits", ce va varia de la trufe, somon afumat şi caviar la "umilele" macaroane cu brânză, potrivit Reuters.

Vedetele prezente la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică seară, vor merge apoi la Balul Guvernatorilor (Governors Ball), unde vor fi primiţi cu meniuri speciale, gătite de bucătarul-şef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 18 ani serveşte vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood.

Puck, care este cel puţin la fel de celebru ca vedetele pentru care prepară mâncare, a dezvăluit, joi, meniul de anul acesta. El şi echipa sa de 350 de angajaţi îi vor servi pe cei aproximativ 1.500 de invitaţi de marcă, printre care se numără George Clooney, Brad Pitt şi Angelina Jolie.

"Ar putea fi numite «cele mai mari hituri» (în original, "greatest hits" n.r.) ale lui Wolfgang din ultimii 30 de ani", a declarat Puck despre preparatele din meniul pe care îl va servi. "Este meniul perfect, pentru că există câte ceva pentru fiecare", a mai spus el.

Puck şi maestrul bucătar Matt Bencivenga au realizat un meniu compus din peste 50 de feluri de mâncare, inclusiv aperitive, antreuri mici care vor fi servite la bufetul suedez pe tot parcursul serii.

Lista include somon afumat, plăcintă de pui cu trufe negre, tacos cu homar, roşii şi cepe murate, salată de sfeclă roşie şi unt de fistic, costiţe înăbuşite cu polenta (mămăligă italiană) şi parmezan, cotlete de miel cu sos de mentă, homar cu sos curry cu ghimbir, brânzeturi cu sos balsamic, cartofi copţi aurii, caviar şi smântână. Pe scurt, feluri de mâncare care ar putea satisface pretenţiile celei mai sofisticate dive hollywoodiene.

Şi pentru cei cu gusturi mai puţin sofisticate, bucătarii au pregătit chiar şi macaroane cu brânză.

În locul unor mese formale, invitaţii vor sta pe şezlonguri, într-o sală decorată cu cristale Swarovski. Veteranul Tony Bennett va cânta pentru invitaţi.

90% din ingredientele pentru meniu provin de la producători locali, cu excepţia homarilor importanţi din Maine şi a trufelor, aduse din Franţa. Per total, se vor servi 725 de kilograme de homar şi 1.000 de sticle de şampanie Moet & Chandon.

Pentru desert, maestrul bucătar Sherry Yard a conceput un preparat care se vrea a fi un omagiu adus viitorului cinematografiei - o prăjitură spumoasă de ciocolată neagră în forma unei scări care duce la o plachetă cu numele Oscar, tot din ciocolată, de data aceasta albă.

"Ne-am inspirat din filme precum «Hugo» (de Martin Scorsese, n.r.), care sunt în 3D", a spus Puck. "Când te uiţi la prăjitura în 3D, ai senzaţia că vine ciocolata spre tine", a mai spus acesta.

Bineînţeles că vor fi servite şi clasicele mini-statuete Oscar din ciocolată, pudrate cu aur. Cele 5.000 de statute au fost decorate cu 12 kilograme de pudră de aur.

"Prin aceste statuete comestibile, toată lumea va pleca acasă cu un Oscar", a spus Yard.

Cea de-a 84-a gală Oscar are loc duminică, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles  (fostul Kodak Theatre).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniu de Oscar: De la trufe, somon afumat şi caviar la macaroane cu brânză.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Meniu de Oscar: De la trufe, somon afumat şi caviar la macaroane cu brânză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei