Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2011 - Anul XVI, nr. 180 (4778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al Festivalului Anonimul

Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, câştigătorul Marelui Premiu la Festivalul de Film de la Cannes 2011, va fi invitatul special al ediţiei de anul acesta a Festivalului Anonimul, care se va desfăşura între 8 şi 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, informează organizatorii.

Nuri Bilge Ceylan va fi prezent la proiecţia în premieră în România a celui mai recent film al său, "A fost odată în Anatolia/ Once Upon a Time in Anatolia", câştigător al Marelui Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2011.

Regizorul turc este o prezenţă constantă a competiţiei oficiale a Festivalului de la Cannes, ultimele sale patru filme "Uzak" (2002), "Climates" (2006), "Three Monkeys" (2008) şi "Once Upon a Time in Anatolia" (2011) fiind nominalizate pentru Palme d'Or.

El a fost recompensat cu Marele Premiu pentru "Uzak" şi "Once Upon a Time in Anatolia", premiul pentru cel mai bun regizor pentru "Three Monkeys" şi cu premiul FIPRESCI pentru "Climates".

Alături de Nuri Bilge Ceylan vor fi prezenţi la Festivalul Anonimul şi Ercan Kesal, actor şi co-scenarist al "Once Upon a Time in Anatolia", şi Mehmet Eryilmaz, supervizor al filmului.

Cei trei invitaţi vor susţine un masterclass la Festivalul Anonimul, pe 11 august, după proiecţia filmului "A fost odată în Anatolia/ Once Upon a Time in Anatolia".

Festivalul din Delta Dunării va fi deschis, anul acesta, cu proiecţia filmului premiat cu Palme d'Or, anul acesta, "The Tree of Life" de Terrence Malick.

Cele şapte titluri propuse de selectorul de anul acesta - Ludmila Cvikova, Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha, pentru competiţia de lungmetraj a celei de-a opta ediţii sunt: "Gromozeka" (regia Vladimir Kott, Rusia, 2011), "The House/ Casa" (regia Zuzana Liova, Slovacia - Cehia, 2011), "The Journals of Musan/ Jurnalul lui Musan" (regia Jung-bum Park, Coreea de Sud, 2010), "Majority/ Majoritate" (regia Seren Yüce, Turcia, 2010), "Periferic" (regia Bogdan George Apetri, România, 2010), "Shelter/ Adăpostul" (regia Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010) şi "Wasted Youth/ Tinereţe irosită" (regia Argyris Papadimitropoulos, Jan Vogel, Grecia, 2011).

Cele şapte titluri concurează pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, distincţia fiind acordată exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival.

La secţiunea de scurtmetraj au fost înscrise 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări. Selecţia realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 32 de scurtmetraje de ficţiune şi, respectiv, 21 de scurtmetraje de animaţie.

Titlurile româneşti din secţiunea de scurtmetraj sunt "The Scream" (regia Mirel Bran), "Grand Hotel Italia" (regia Rodi Cotenescu), "Lost Springs 2" (regia Andrei Dobrescu), "Strung Love" (regia Victor Dragomir), "Superman, Spiderman sau Batman" (regia Tudor Giurgiu), "Jaful" (regia Dan Radu Mihai), "Momente" (regia Dorin Pene) şi "Stopover" (regia Ioana Uricaru).

Scurtmetrajele selecţionate concurează pentru premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, respectiv cel mai bun scurtmetraj de animaţie, fiecare în valoare de 1.000 de dolari, distincţiile fiind acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe.

Totodată, la secţiunea scurtmetraj ficţiune, Fundaţia Anonimul va acorda premiul Ovidiu Bose Paştina, în valoare de 1.000 de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al Festivalului Anonimul.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, invitatul special al Festivalului Anonimul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei