Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 mar 2011 - Anul XVI, nr. 69 (4667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A murit Elizabeth Taylor

Actriţa Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani, miercuri dimineaţă, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde fusese internată de şase săptămâni, din cauza unei insuficienţe cardiace, a anunţat purtătorul său de cuvânt pentru postul de televiziune CNN. "Era înconjurată de copiii săi - Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton", a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei, Sally Morrison, citată de ABC News.

"Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia eternă pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mândri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea. Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre", a declarat fiul actriţei, Michael Wilding.

În afară de copiii săi, Taylor mai avea 10 nepoţi şi 4 strănepoţi.

Taylor fusese internată în urmă cu şase săptămâni din cauza unei insuficienţe cardiace. Deşi suferise mai multe complicaţii, starea ei de sănătate se stabilizase şi spera să fie externată curând.

Elizabeth Taylor era bolnavă de foarte mulţi ani, iar în octombrie 2009 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord. Actriţa a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani.

Elizabeth Taylor îşi petrecea majoritatea timpului într-un scaun cu rotile, după ce în ultimii 25 de ani a fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenţie chirurgicală la şold şi două intervenţii foarte riscante la spate. Totodată, ea a căzut de pe cal în timpul unor filmări, a suferit de pneumonie şi cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă. În 1997, actriţa a suferit un atac cerebral în urma unei operaţii de extirpare a unei tumori pe creier şi a fost chiar în moarte clinică.

Viaţa ei tumultuoasă s-a aflat frecvent pe prima pagină a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuaţii de greutate pe parcursul anilor.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), Taylor a fost căsătorită de opt ori - de două ori cu actorul Richard Burton. Ultimul său mariaj, cu muncitorul în construcţii Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit Elizabeth Taylor.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A murit Elizabeth Taylor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei