Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2010 - Anul XV, nr. 114 (4405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucian Mândruţă experimentează viaţa de refugiat în cadrul unei campanii de informare a CE

Lucian Mândruţă va experimenta, timp de două zile, viaţa de refugiat, el urmând să stea într-un cort, fără acces la căldură sau apă curentă şi cu porţii de alimente limitate, în cadrul unei campanii de informare a CE despre importanţa ajutorului umanitar.

Experimentul al cărui protagonist va fi Lucian Mândruţă se înscrie în cea de-a treia fază a campaniei de informare "Labirintul Umanitar", lansată de Departamentul CE pentru Ajutor Umanitar (DG Echo) la Bucureşti.

"Am să încerc să simulez viaţa unui refugiat în primul rând ca să văd şi eu cum este, dar şi ca să îndemn alţi oameni - tineri şi mai puţin tineri - să încerce experienţa voluntariatului, împreună cu CE, cu ONG-uri", a spus Lucian Mândruţă.

El a povestit că va dormi într-un pat de campanie instalat în Parcul Herăstrău, într-un cort al Crucii Roşii, unde va avea doar un sac de dormit şi o carte electronică.

Campania - care are ca scop popularizarea rolului UE în ajutarea victimelor dezastrelor umanitare- a început prin transmiterea în zone urbane aglomerate - metrou sau treceri de pietoni - a unor zgomote specifice situaţiilor catastrofale, menite să atragă atenţia trecătorilor. Cea de-a doua fază a campaniei a început în noaptea de 15 mai, în timpul Nopţii Muzeelor, când patru instituţii de profil - Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Geologie, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană - au găzduit câte unul dintre cele patru module ale Labirintului umanitar.

"Labirintul umanitar" este structurat în patru module principale - cutremure, conflicte armate, inundaţii, foamete -, vizitatorilor fiindu-le prezentate fotografii, înregistrări video şi efecte sonore specifice temei fiecărei secţiuni. În cea de-a treia fază a campaniei umanitare, toate cele patru module au fost reunite într-un labirint umanitar unic, care poate fi vizitat în Parcul Herăstrău, pe Insula Trandafirilor.

Vizitatorii vor avea la dispoziţie ghizi din cadrul Crucii Roşii care vor explica rolul UE în donarea de asistenţă umanitară. De asemenea, vor fi propuse teste privind cunoştinţele legate de asistenţa umanitară, iar la final participanţii vor primi mici daruri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian Mândruţă experimentează viaţa de refugiat în cadrul unei campanii de informare a CE.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucian Mândruţă experimentează viaţa de refugiat în cadrul unei campanii de informare a CE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei