Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierce Brosnan şi Leonardo DiCaprio, printre starurile prezente la Festivalul de Film de la Berlin

Actorii Pierce Brosnan, Leonardo DiCaprio şi Jackie Chan se numără printre numeroasele celebrităţi aşteptate în acest an la Berlinală, care celebrează cea de-a 60-a aniversare, informează variety.com.
Dieter Kosslick, directorul festivalului, a dezvăluit, luni, titlurile filmelor selectate, deşi componenţa categoriilor principale era deja cunoscută.
Singura adăugare la selecţia oficială este "Exit Through the Gift Shop", pelicula regizată de Banksy, artistul britanic specializat în graffiti, care a fost prezentată la Festivalul de la Sundance şi care va rula şi la Berlin, în afara competiţiei.
Un total de 26 de filme din 18 ţări vor rula în secţiunea principală din acest an, 20 dintre acestea concurând pentru Ursul de Aur şi Ursul de Argint.
Printre filmele cel mai aşteptate de specialişti se numără "The Ghost Writer" de Roman Polanski, cu Pierce Brosnan şi Ewan McGregor, "Shutter Island" de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, "Howl" de Rob Epstein, cu James Franco, dar şi "The Killer Inside Me" de Michael Winterbottom, cu Casey Affleck şi Jessica Alba printre protagonişti.
Werner Herzog este preşedintele juriului din acest an, compus din şapte cineaşti, printre care se numără actriţa Renee Zellweger.
În onoarea regretatului regizor Eric Rohmer, decedat în urmă cu o lună, la Berlinală va fi proiectat filmul "Pauline at the Beach", care i-a adus acestuia un Urs de Aur pentru regie în 1983. Filmul va fi proiectat în secţiunea Berlinale Special.
Aproximativ 400 de filme vor rula în numeroasele secţiuni ale festivalului, dintre care cele mai importante sunt Panorama, Forum, Generation, Perspektive Deutsches Kino şi Culinary Cinema.
Festivalul de la Berlin îl va premia şi pe regizorul japonez Yoji Yamada, căruia îi va fi decernat Berlina Camera Award. Cel mai recent film al acestui regizor nipon, intitulat "Otouto/ About Her Brother", despre o femeie care are grijă de turbulentul ei frate, va închide ediţia din 2010 a Berlinalei.
Tot un premiu special vor primi şi Ulrich şi Erika Gregor, care au înfiinţat International Forum of New Cinema, în colaborare cu Friends of Deutsche Kinemathek (instituţie cunoscută din 2008 sub numele de Arsenal - Institute for Film and Video Art), în 1969, ca o alternativă pentru acest festival şi care a fost în cele din urmă inclusă în eveniment în 1971.
România este reprezentată la Berlin de patru filme: două lungmetraje - "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, ce rulează în competiţia principală, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, ce rulează în secţiunea Forum - şi două scurtmetraje - "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru, proiectate la Berlinale Shorts. De asemenea, noul proiect al lui Florin Şerban, "El Rumano", este prezentat tot la Berlinală, la Piaţa de coproducţii, în programul Rotterdam-Berlinale Express.
Totodată, la Berlinală participă actorul Dragoş Bucur, în programul Shooting Stars. La Berlinale Talent Campus, program dedicat tinerilor care urmează să se implice în industria cinematografică, participă Ilinca Belciu şi Laura Căpăţînă.
Ca în fiecare an, România are un stand la Festivalul de la Berlin, unde va fi prezentată industria românească de film.
Trofeele festivalului - Ursul de Aur, Ursul de Argint - sunt realizate de sculptorul Renee Sintenis, încă de la prima ediţie a Berlinalei, care a avut loc în 1951.
Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, aflat, în 2010, la cea de-a 60-a ediţie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari regizori. Festivalul va avea loc în perioada 11 - 21 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierce Brosnan şi Leonardo DiCaprio, printre starurile prezente la Festivalul de Film de la Berlin.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierce Brosnan şi Leonardo DiCaprio, printre starurile prezente la Festivalul de Film de la Berlin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei