Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni

Angelina Jolie, aflată la a treia vizită în Irak din ultimii doi ani, în calitate de ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU, a cerut, joi, agenţiei să îi ajute pe cei 1,6 milioane de refugiaţi irakieni, informează Reuters.
Celebra actriţă americană a vizitat, joi, o tabără pentru refugiaţii irakieni amplasată într-o suburbie a oraşului Bagdad. Angelina a făcut o vizită de o zi în Irak, în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).
"Acesta este un moment în care lucrurile par să se îmbunătăţească pe teren, însă irakienii au nevoie de mult sprijin şi ajutor pentru a-şi reface vieţile", a declarat Angelina Jolie.
Un bărbat irakian, tată a şase copii, care şi-a părăsit căminul împreună cu întreaga lui familie în urmă cu patru ani, s-a plâns de faptul că fiii săi nu pot să meargă la şcoală şi nu îşi permite anumite tratamente medicale, au declarat reprezentanţii UNHCR.
"E nevoie de multă tărie pentru a putea duce o astfel de viaţă. Nu ştiu dacă eu aş fi suficient de puternică pentru a supravieţui unor astfel de lucruri", a adăugat Jolie.
Actriţa americană a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru această agenţie, în 2001.
Circa 1,6 milioane de irakieni continuă să fie refugiaţi în propria lor ţară, în timp ce alţi 300.000 s-au întors deja la casele lor, profitând de o îmbunătăţire generală a condiţiilor de viaţă în ultimul an. Siria şi Iordania au declarat că au înregistrat oficial aproximativ două milioane de irakieni care au luat avionul spre ţările lor, însă UNHCR susţine că aceste persoane nu sunt toate refugiate şi că nu au devenit neapărat rezidenţi ai acelor ţări.
John Holmes, coordonatorul de programe pentru refugiaţi din partea ONU, a declarat, săptămâna aceasta, în timpul unei conferinţe organizate la Geneva, că speră ca tot mai mulţi refugiaţi şi strămutaţi interni să se întoarcă la casele lor, în urma propriilor decizii. El a adăugat, totodată, că speră ca guvernul irakian să le ofere acestor persoane mai mult sprijin.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie a cerut ONU să ajute refugiaţii irakieni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei