Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anda Adam şi membrii formaţiei Class, împiedicaţi să intre în Republica Moldova

Cântăreaţa Anda Adam şi membrii formaţiei Class au fost împiedicaţi, sâmbătă, să intre în Republica Moldova, unde urmau să susţină un concert în aer liber, într-o localitate de lângă Chişinău.

"Încă suntem aici. Pur şi simplu ne-au gonit de acolo. Nu ni s-a dat nici o explicaţie. Pur şi simplu ni s-a spus că nu putem să trecem în partea cealaltă", a declarat, în jurul orei 18.30.

"Avem un act prin care dovedim că suntem invitaţi să cântăm acolo - eu şi formaţia Class", a adăugat aceasta. "Ne-au ţinut cam două ore traşi undeva pe partea dreaptă. Apoi ne-au dat înapoi paşapoartele şi ne-au spus că nu putem intra la ei în ţară. Nu ştiu dacă are rost să insistăm", a mai spus Anda Adam.

Sâmbătă, 26 de cetăţeni români au fost întorşi de la graniţa cu Republica Moldova, numărul total al persoanelor care nu au putut intra pe teritoriul moldovean ajungând la 250, de joi dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră (DFP) Iaşi, comisar-şef Vasilica Tătaru.

Purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi a precizat că motivele vameşilor moldoveni de a le interzice accesul cetăţenilor români sunt diverse, cel mai frecvent fiind cel legat de lipsa unei invitaţii de la o persoană din Republica Moldova.

"Le cer în vamă cetăţenilor români să prezinte o invitaţie de la o persoană din Republica Moldova. Vameşii moldoveni susţin că, altfel, călătoria acestor oameni nu se justifică. De asemenea, li se cere la graniţă asigurarea medicală", a mai spus purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi.

Tătaru a adăugat că nici una dintre cele 26 de persoane cărora nu li s-a permis accesul sâmbătă în Republica Moldova nu a depus plângere la Poliţia de Frontieră din Iaşi.

"În majoritatea cazurilor, cei întorşi din drum mergeau în Republica Moldova cu maşini mici, însă au fost şi două persoane care mergeau cu trenul", a mai spus Vasilica Tătaru.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că este "preocupat şi îngrijorat" de situaţia românilor "întorşi sistematic" de la frontiera cu Republica Moldova, anunţând că aşteaptă explicaţii de la omologul moldovean.

Ministerul moldovean de Externe a solicitat ca Ministerul de Externe al României să verifice informaţiile respective şi să prevină eventuale implicări ale cetăţenilor români în acţiuni provocatoare ce ar putea destabiliza situaţia internă din Republica Moldova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anda Adam şi membrii formaţiei Class, împiedicaţi să intre în Republica Moldova.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anda Adam şi membrii formaţiei Class, împiedicaţi să intre în Republica Moldova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei