Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Britanicii au o calitate a vieţii inferioară celei din alte mari ţări europene

Calitatea vieţii locuitorilor din Marea Britanie se situează printre cele mai scăzute în rândul principalelor ţări europene, în ciuda puterii lor mai mari de cumpărare, potrivit unui studiu care plasează Spania pe primul loc în clasament, înaintea Franţei, informează AFP.

Un studiu realizat pentru compania uSwitch.com a scos la iveală motivele pentru care Marea Britanie ocupă penultima poziţie în clasamentul ţărilor europene cu cel mai ridicat nivel al calităţii vieţii, înaintea Irlandei: preţul combustibililor şi a altor bunuri de bază, cheltuielile publice din domeniul sănătăţii şi educaţiei inferioare mediei, vacanţe mai scurte şi o vârstă mai târzie de pensionare.

Cercetătorii au realizat clasamentul pe baza a 19 criterii legate de calitatea vieţii, în zece dintre principalele ţări din Europa: Germania, Danemarca, Spania, Franţa, Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Suedia.

Chiar dacă o familie din Regatul Unit câştigă în medie, anual, cu 10.000 de lire sterline (12.500 de euro) mai mult decât o familie dintr-o altă ţară europeană, englezii au cheltuieli mult mai mari: combustibilii sunt mai scumpi cu 18% faţă de preţul mediu din alte ţări, benzina fără plumb este cu 6% mai scumpă decât media, gazele naturale - cu 49%, iar curentul electric - cu 5%. Nivelul cheltuielilor publice destinate sănătăţii şi educaţiei este inferior celui mediu din Europa, în timp ce speranţa medie de viaţă ocupă locul al treilea în topul celor mai mici (78,9 ani).

În ceea ce priveşte pensionarea, Regatul Unit se situează pe locul al treilea în clasamentul ţărilor cu cele mai mari vârste. Numărul total de zile de concediu este mai scăzut cu aproape o săptămână decât media înregistrată în alte ţări.

Vremea din Marea Britanie contribuie la înrăutăţirea acestei situaţii, având în vedere că zilele sunt cu 80% mai puţin însorite decât în Spania şi cu 17% decât în celelalte zone europene.

La polul opus, Spania ocupă prima poziţie în clasamentul ţărilor cu cel mai ridicat nivel al calităţii vieţii, în ciuda faptului că o familie câştigă, anual, mai puţin cu 8.500 de lire sterline (10.600 de euro) decât media europeană. Spania beneficiază de impozite mici, de o speranţă de viaţă superioară celei medii şi de un număr mare de zile de vacanţă.

Franţa se situează imediat după Spania, bucurându-se de un nivel mare al cheltuielilor publice destinate sănătăţii şi de cel mai mare număr de zile de concediu plătite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicii au o calitate a vieţii inferioară celei din alte mari ţări europene.
 Vizualizări articol: 323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Britanicii au o calitate a vieţii inferioară celei din alte mari ţări europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei