Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 97 (8626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Apa și sănătatea noastră

Cu toții vrem să arătăm tineri și să trăim cât de mult posibil. Pentru a atinge acest scop, folosim diferite rețete și diete „miraculoase”, cumpărăm produse cosmetice scumpe etc., dar aceasta este doar o modalitate de a face față simptomelor îmbătrânirii. Cauza reală a procesului se află în organismul nostru. Unul dintre cei mai importanți factori ai îmbătrânirii este apa pe care o bem și pe care o folosim să ne preparăm mâncarea.

Celulele din organism, inclusiv din sânge, conțin 70% apă; creierul conține 90% apă. Starea încheieturilor și a vaselor de sânge, prezența pietrelor la ficat și la rinichi și pielea de pe față depind de calitatea apei pe care o bem.

Când bem multe băuturi dulci, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucul etc., ne tratăm organismul ca și cum ar fi un furnal în care putem să punem orice, că va arde. Atunci când nu respectăm principiile de bază după care funcționează corpul, ardem ani din viața noastră. Dacă nu apreciem calitatea fluidelor pe care le bem, ne scurtăm viața.

Sunt 130 de feluri de apă în natură. Apa din celulele corpului se află într-o formă special structurată. Toate celelalte fluide pe care le consumăm trebuie să fie purificate și transformate în această formă structurată specific. Procesul folosește o cantitate semnificativă de energie. De exemplu, procesarea unui litru de apă fiartă necesită 46 kcal. Energia necesară procesării fluidelor pe care le consumăm de-a lungul vieții se adună în cantități uriașe. Trebuie să ținem minte că sănătatea noastră depinde de cantitatea de energie pe care o folosește organismul pentru a se întreține. Cu cât mai multă energie este folosită pentru procesarea apei inutile, cu atât mai puțină rămâne pentru repararea celulelor și pentru lupta împotriva bolilor.

Apa pe care o bem conține cantități mari de sare, care este insolubilă în corp. Este același fel de sare ce formează pietrele de pe pereții ibricului de ceai. În plus, alte substanțe nocive conținute în apă și bucățile de mâncare arse ajung în organism și formează depozite dăunătoare, ce sunt greu de înlăturat.

În apa de la robinet pot fi urme de substanțe radioactive. Acestea nu pot fi înlăturate prin fierbere. Prin fierbere putem înlătura alte substanțe nocive, dar, în același timp, înlăturăm forma activă de oxigen necesară corpului. Fierberea are ca rezultat o apă moartă, pentru că structura sa este schimbată, pierzând informații biologice valoroase provenite din Pământ. De aceea, nu este sănătos să folosim mereu apă fiartă.

Multe persoane încearcă să folosească apa minerală pentru băut și pentru gătit. Apa minerală conține anumite săruri și alte substanțe ce nu pot fi asimilate de către organism. Unele dintre aceste săruri nu pot fi nici măcar înlăturate. Ele se pot acumula la încheieturi și pot cauza degenerarea acestora. După ce folosim apă minerală timp de 2-4 săptămâni, trebuie să facem o pauză de 3-4 luni. Este important mai ales pentru copii – utilizarea în mod constant a apei minerale le va face mai mult rău decât bine. Atunci, ce fel de apă este bună de băut?

Apa structurată este cea mai benefică pentru sănătatea noastră. O putem obține din fructe și legume, din sucul obținut din acestea și din gheața topită. Oamenii de știință au cercetat faptul că poporul Yakut din Siberia, din nordul Rusiei, trăiește, în medie, o sută de ani. Nu are apă curentă sau apă de izvor; mănâncă foarte puține fructe și legume; dieta este săracă în general, dar oamenii nu se îmbolnăvesc aproape niciodată. Răspunsul la acest mister s-a dovedit a fi foarte simplu. Poporul Yakut folosește, de secole întregi, apa de băut obținută din tăierea și topirea gheții.

Apa structurată poate fi preparată din orice fel de apă. Turnați apă într-o oală, acoperiți oala, puneți-o în congelator (- 4°C) timp de două-trei ore, apoi scoateți și spargeți suprafața înghețată. Apa de sub pojghița de gheață are aceeași structură ca și apa din celulele corpului.

Este însă și mai simplu să preparăm apă structurată în timpul iernii. Puneți afară o oală cu apă. După ce îngheață complet, lăsați-o să se topească complet, fără să o încălziți. Dacă beți un singur pahar de astfel de apă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, starea psihică și felul cum arătați vi se pot îmbunătăți semnificativ.

Este benefică în special pentru persoanele în vârstă, deoarece înlătură nu numai depozitele nesănătoase din corp, ci și celulele bătrâne și moarte.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa și sănătatea noastră.
 Vizualizări articol: 2713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Apa și sănătatea noastră5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei