Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 65 (8594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Concluzii

Ambasadoarea SUA după vizita în județul Suceava: ”Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a transmis luni, după vizita de trei zile efectuată la finalul săptămânii trecute în județul Suceava, că a fost impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor care locuiesc aici, în special ale tinerei generații. Kathleen Kavaleca subliniat că pentru ea a fost minunat să vadă cum fondurile UE au fost folosite pentru a îmbunătăți infrastructura și pentru a dezvolta turismul. „La nivel uman, pe lângă ospitalitatea caldă de care m-am bucurat aici, sunt impresionată și inspirată de modul în care bucovinenii s-au mobilizat pentru a-și ajuta vecinii într-un moment critic. Sunt sigur că acest lucru va contribui la întărirea legăturilor dintre România și Ucraina, care vor fi esențiale atunci când va veni momentul să ajutăm la reconstrucția Ucrainei. În calitate de partener strategic al României, Ambasada SUA așteaptă cu nerăbdare să aprofundeze legăturile economice, culturale și educaționale ale SUA cu această frumoasă regiune”, a spus ambasadorul SUA.

În cursul zilei de luni, Ambasada SUA în România a transmis un comunicat în care se precizează că aceasta a fost prima vizită oficială a ambasadoarei în regiunea Bucovinei, scopul acesteia fiind cooperarea economică, educația și problemele umanitare. În același comunicat se amintește că excelența sa Kathleen Kavalec a inaugurat la Suceava expoziția ambasadei "Noi, poporul", s-a întâlnit cu lideri locali, profesori, studenți, ONG-uri și refugiați ucraineni și a vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, și noul Muzeu de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, pentru a afla mai multe despre istoria și cultura bogată a regiunii.

 

Ambasadoarea SUA a ajuns la Suceava cu trenul, ea remarcând că a sosit la destinație cu câteva minute mai repede decât în orar și a făcut o oră mai puțin decât cei care au venit cu mașina

În comunicat este prezentat și momentul plecării ambasadoarei Kavalec spre Suceava, ea alegând să ajungă în Bucovina cu trenul. „Ambasadoarea Kavalec și-a început călătoria la Gara de Nord din București, unde, împreună cu mai mulți colegi, s-au urcat în tren pentru o călătorie de șase ore. La Suceava a remarcat că trenul a ajuns cu câteva minute mai devreme decât era programat, iar călătoria a fost cu o oră mai scurtă decât a colegilor care au călătorit cu mașina”, se spune în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, la Suceava, ambasadoarea Kavalec și echipa sa s-au întâlnit cu primarul Ion Lungu și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a transmite mulțumirile SUA pentru sprijinul acordat în regiune refugiaților ucraineni și pentru a discuta despre oportunitățile de investiții în zonă. „Doamna ambasador Kavalec a fost încântată să afle planurile de înfrățire în 2024 între orașele Suceava și Lansing, Michigan. De asemenea, ambasadoarea a vizitat ONG-urile Organizația Institutul Bucovina, SensiBlu și UNHCR România pentru a afla mai multe despre modul în care războiul îngrozitor al Rusiei împotriva Ucrainei a afectat familiile ucrainene. Ea a profitat de ocazie pentru a mulțumi personalului UNHCR și voluntarilor din comunitate pentru empatia și înțelegerea de care au dat dovadă față de refugiații ucraineni. Educația și schimburile culturale au fost domenii importante de interes în timpul vizitei ambasadoarei Kavalec. La Universitatea "Ștefan cel Mare", ambasadoarea s-a întâlnit cu rectorul Mihai Dimian, pentru a discuta despre Programul Fulbright și alte schimburi educaționale, iar apoi a vorbit despre relațiile dintre SUA și România cu un grup de studenți”, a transmis Ambasada SUA.

 

Kathleen Kavalec și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România Ucrainei

De asemenea, la Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera, unde Ambasada SUA găzduiește un „raft american" cu o colecție de cărți americane, ea a citit pentru un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava, Kathleen Kavalec fiind foarte impresionată de excelentele lor cunoștințe de limbi străine. Tot în cadrul vizitei, Kathleen Kavaleca vizitat școala locală din Berchișești pentru a vedea cum s-a dezvoltat școala în ultimii ani și pentru a vedea cum predă la clasa a doua un profesor care participă la programul „Teach for Romania”. Tot la Berchișești, ambasadoarea Kavalec s-a întâlnit cu primarul din Berchișești, Violeta Zenovia Țăran.

Ambasada SUA a precizat și că ambasadoarea Kavalec a fost în punctul de trecere a frontierei de la Siret pentru a vedea cum a fost afectat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Aici, împreună cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, ambasadoarea s-a întâlnit cu guvernatorul din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, pentru a discuta despre modul în care România și Ucraina cooperează pentru a atenua impactul războiului asupra regiunii Bucovina. În timpul întâlnirii, ambasadoarea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de România Ucrainei și a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadoarea SUA după vizita în județul Suceava: ”Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi”.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadoarea SUA după vizita în județul Suceava: ”Sunt impresionată de potențialul economic al Bucovinei și de talentul și abilitățile oamenilor săi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei