Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 65 (8594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Lungu nu va mai candida pentru funcția de primar al Sucevei. Noul candidat al PNL este Lucian Harșovschi

Marţi, 19 Martie 2024 (14:45:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ion Lungu nu va mai candida pentru un nou mandat în funcția de primar al municipiului Suceava. Anunțul oficial a fost făcut marți, cu ocazia unei conferințe de presă la care au participat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, și viceprimarul liberal, Lucian Harșovschi. Conferința de presă a fost anunțată din scurt, existând zvonuri înainte de începerea acesteia că motivul organizării ei este anunțarea candidaturii lui Lucian Harșovschi din partea PNL pentru funcția de primar al Sucevei. Primul ca a sosit la PNL Suceava a fost primarul Ion Lungu, acesta strigând imediat ce a intrat în sediu „PNL, victorie!”.

Conferința de presă a fost deschisă de liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, acesta fiind cel care a anunțat în mod oficial candidatura lui Lucian Harșovschi pentru primăria Suceava. „După analize și mai multe discuții politice se conturează la municipiul Suceava din partea PNL candidat pentru funcția de primar actualul viceprimar, Lucian Harșovschi. Este o propunere care vine și din partea actualului primar, Ion Lungu, după analize pe care noi le-am făcut pragmatic și eu vreau să le mulțumesc amândurora”, a spus Flutur.

El a ținut să îi mulțumească lui Ion Lungu pentru faptul că după o „analiză pragmatică și matură” a luat o decizie pentru ca PNL să câștige Primăria municipiului Suceava. „Ne leagă o perioadă lungă de 20 de ani de administrație liberală și dorim să continuăm acest lucru. E o perioadă în care Suceava a suportat multe modificări benefice pentru populație, o modernizare pe care dorim să o continuăm”, a precizat președintele PNL Suceava. El a ținut să salute noua soluție care se conturează pentru Primăria Suceava, „cu un suflu nou, cu un tânăr de 42 de ani. Un candidat care este și tânăr, dar și cu experiență în administrația publică”.

Gheorghe Flutur i-a mulțumit lui Ion Lungu pentru „lunga activitate performantă” și a salutat faptul că actualul primar va avea „o activitate politică intensă alături de mine”. Flutur a spus că din acest moment Lucian Harșovschi va trebui „să tureze motoarele la maximum” pentru a câștiga Primăria Suceava. „Soluția pe care o avem astăzi este să câștigăm, să fie administrație liberală la Suceava”, a declarat liderul PNL Suceava.

 

Ion Lungu spune că această decizie nu este un pas în spate, ci predarea ștafetei către generația mai tânără, către „colegul și prietenul meu Lucian Harșovschi”

 

La rândul său, primarul Ion Lungu a ținut să precizeze că această decizie nu reprezintă un pas în spate din partea sa, ci o predare de ștafetă către generația mai tânără, către „colegul și prietenul meu Lucian Harșovschi”. Ion Lungu a spus că acest moment este unul emoționant pentru el, dar și onorant. Lungu a arătat că nu și-a depus și nu își va depune candidatura în cadrul alegerilor interne din organizația municipală pentru a fi desemnat drept candidat din partea PNL pentru Primăria Suceava, dar și că nu va candida nici pentru un mandat de consilier local.

„De peste 25 de ani sunt președintele Organizației Municipale a PNL Suceava, în diferite formate, și cu PDL. Vreau să fac un scurt bilanț politic și pot să spun că a fost unul pozitiv. Am câștigat cu PNL Suceava funcția de consilier local în mandatul 2000-2004, atunci când am fost cap de listă și când PSD avea 80%. Atunci am câștigat trei consilieri local pe picioarele noastre. La fel, am candidat de cinci ori consecutiv și am câștigat Primăria municipiului Suceava. Și vreau să mulțumesc colegilor din PNL Suceava, în mod special domnului președinte Gheorghe Flutur, care a fost alături de mine, și mai nou și domnului viceprimar Lucian Harșovschi, care s-a alăturat echipei noastre”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a ținut să remarce faptul că mai are o realizare politică, și anume că este cel care l-a adus pe Gheorghe Flutur în PNL. „Cred că am avut mână bună. Eu zic că este unul dintre cei mai buni politicieni din România”, a arătat Lungu. El a spus că nu se va retrage din politică și că va rămâne alături de PNL și în echipă cu Gheorghe Flutur, însă nu a spus din ce postură va activa în continuare sau dacă va candida la alegerile parlamentare din acest an. El s-a declarat convins că echipa PNL va câștiga Primăria Suceava la aceste alegeri locale. Ion Lungu a anunțat că sâmbăta aceasta, după finalizarea ședinței Comitetului de Coordonare Local al PNL Suceava, își va anunța demisia din funcția de președinte al Organizației Municipale Suceava a PNL. Funcția va fi preluată cu titlu interimar de Lucian Harșovschi.

 

Lucian Harșovschi: „Ceea ce s-a făcut până acum s-a făcut bine, vreau să continui ceea ce s-a făcut, dar vreau și mai mult pentru suceveni, pentru că simt că se poate”

 

Candidatul PNL pentru Primăria Suceava, Lucian Harșovschi, a ținut să îi mulțumească din start actualului primar liberal Ion Lungu pentru susținere. „M-am înscris în competiția internă pentru a fi candidatul PNL la alegerile din iunie 2024 și cu ajutorul colegilor chiar să devin acest competitor pentru funcția de primar. Am mai declarat, am fost, sunt și voi fi un om de echipă, iar din echipa mea fac parte sucevenii, iar intenția mea nu a fost de a concura împotriva cuiva, să iau postul cuiva, ci am mers pe principiul că orice competiție poate duce la idei noi și soluții. Vreau și mai mult pentru suceveni. Ceea ce s-a făcut până acum s-a făcut bine, vreau să continui ceea ce s-a făcut, vreau să finalizăm proiectele, dar vreau și mai mult pentru suceveni, pentru că simt că se poate. Am determinarea necesară și experiența pentru acest lucru”, a spus Harșovschi. El a subliniat că ceea ce l-a determinat să se înscrie pentru candidatura la Primăria Suceava au fost tocmai discuțiile avute cu sucevenii, care l-au încurajat să facă acest lucru. „Sunt un om de teren, am fost un om între oameni, îmi place să fiu între ei și tocmai discuțiile cu ei m-au adus în acest punct. Pentru că ei sunt cei care mi-au solicitat să vreau mai mult de la mine și mai mult pentru ei. Sunt caracterizat ca un om de cuvânt, iar promisiunea făcută devine obligație”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a subliniat că se bazează pe echipa PNL pentru a câștiga în alegerile care vor avea loc pe 9 iunie. „Doar în echipă poți face ceva oricât de bun și frumos ai fi, dacă nu ai oamenii potriviți lângă tine, nu contează. Și cred că am reușit să demonstrez acest lucru și am spus întregii echipe că ne aliniem și mergem spre victorie, spre un oraș așa cum ni-l dorim, spre continuarea proiectelor și atragerea fondurilor europene”, a afirmat Lucian Harșovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu nu va mai candida pentru funcția de primar al Sucevei. Noul candidat al PNL este Lucian Harșovschi.
 Vizualizări articol: 4266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Ion Lungu nu va mai candida pentru funcția de primar al Sucevei. Noul candidat al PNL este Lucian Harșovschi2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei