Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 60 (8589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La un pas de tragedie

Un șofer băut a trecut patru rânduri de cale ferată, printre bariere, cu 30 de secunde înaintea unui marfar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz incredibil de inconștiență depistat de agenții de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare Vatra Dornei, care, pe 10 martie, pe timp de noapte, acționau pe linia prevenirii accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată care se produc din cauza șoferilor care forțează trecerea fără a se asigura ori ignorând semnalele acustice și luminoase.

În satul Iacobeni, la aproximativ 300 de metri de stația CFR Iacobeni, polițiștii au surprins un autoturism marca Mitsubishi L 200 care a traversat pasajul de trecere la nivel cu calea ferata cu toate că barierele automate erau coborâte.

În acea zonă (fotografie de la fața locului) sunt patru rânduri de cale ferată.  

Șoferul a fost oprit de polițiști, iar în scurt timp s-a constatat că acesta emană și halenă alcoolică.

La volan era un localnic în vârstă de 41 de ani (I.D.I.) iar în urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea concentrația de 0,95 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Șoferul pericol public a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probele biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Având în vedere alcoolemia din aerul expirat, este de așteptat ca alcoolemia în sânge să se apropie de 2 la mie ori chiar să depășească această valoare.

Foarte important în context este că la aproximativ 30 de secunde după ce șoferul a trecut cu mașina peste cele patru rânduri de cale ferată, prin zonă a trecut un tren marfar pentru care barierele erau coborâte.

Polițiștii de la Transporturi Feroviare Vatra Dornei au deschis un dosar penal privind infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, ancheta urmând a continua sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Șoferul a încasat și o amendă de 1.485 de lei, în baza OUG 195/2002, pentru nerespectarea opririi la trecerea la nivel cu calea ferată, măsură însoțită de suspendarea permisului de conducere.

Oricum, prin dosarul penal privind alcoolemia, șoferul va avea permisul suspendat pe toată durata anchetei și a apoi va avea și permisul anulat, dacă va fi găsit vinovat și condamnat.

Din păcate, astfel de cazuri de inconștiență maximă au mai fost depistate de polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava.

În luna august a anului trecut, la Stroiești, în baza unor imagini video, a fost depistat un șofer de autobuz care avea 30 de călători în vehicul și care a trecut calea ferată ignorând culoarea roșie, tot înainte de trecerea unui marfar.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer băut a trecut patru rânduri de cale ferată, printre bariere, cu 30 de secunde înaintea unui marfar.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un șofer băut a trecut patru rânduri de cale ferată, printre bariere, cu 30 de secunde înaintea unui marfar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei