Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 60 (8589)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

E chiar atât de rău?

Trecând prin localitățile județului este de remarcat că 80% din locuințe sunt noi sau renovate. Sunt zone ale comunelor care nu sunt mai prejos de localități din Vestul la care tânjim. În fiecare curte minimum o mașină. Găsiți și în sate restaurante decente, cu o gamă rezonabilă de preparate, servicii bune chiar dacă nu sunt în zone turistice. Poate cam puține produse specifice zonei și prea multe din bucătăria italiană după gustul meu. Aici sunt clar subiectiv și nu mă ascund. Apa curentă, canalizarea și drumurile bune sunt prezente cam peste tot. Rămânere în urmă este la alimentare cu gaz metan deși suntem producători. Asta pentru că de acest domeniu s-au ocupat mai mult autoritățile județene și centrale. Nu glumesc deși mi-ar plăcea! Observați și viteza de executare a drumurilor județene sau naționale în comparație cu cele locale!

Investițiile în infrastructură la nivel județean sunt lente sau inexistente. Viteza cu care se execută (dacă se execută) modernizarea drumurilor județene este exasperant de înceată (spre Iași, Harghita sau Neamț ca să enumăr cele mai urgente) și mă face să cred că finalizarea lor necesită încă un mandat! Care trebuie dat prin vot actualilor pentru că au experiență! Autostrada Moldovei, executată prin PNRR, se încheie la Pașcani, județul nostru urmând a fi racordat la ea prin alte fonduri, toate externe. Ca și în cazul drumului rapid E85 am fost ”uitați”! De ce? Care a fost reacția iubiților conducători? Judecați și dumneavoastră! Infrastructura în zona gazului metan se dezvoltă încet, deși aprovizionarea populației cu acest combustibil ar salva pădurile în bună parte. Cine i-a atitudine? Critică, nu slugarnică! Personal nu am auzit un mesaj al demnitarilor suceveni (stânga sau dreapta) care să analizeze documentat situația și să propună soluții viabile. Că de promisiuni pentru naivi (înlocuiți dumneavoastră termenul naivi!) m-am săturat.

O situație complexă care este clar uitată de cei de la conducerea județului o regăsim în piața muncii la Suceava. Când sucevenii sufereau din cauza lipsei de locuri de muncă toți politicienii criticau (adversarii evident) pentru această situație. Fără să facă nimic! Acum, când necesarul de muncitori calificați este mare, tac pentru că nu le pasă sau nu se pricep în a lua măsurile necesare. Nu cu ”Luna Diasporei” se poate inversa sensul migrației muncitorilor. Mai ales a celor calificați și absolvenților marilor universități (obsesia mea, cred justificată). Ce ați făcut, domnilor, în acest sens? Nu ține justificarea că nici la nivel național nu s-a făcut nimic!

Veniturile, dar și nivelul cheltuielilor ar face județul atractiv. Se câștigă decent în sănătate, informatică, construcții, servicii, chiar și în agricultură și zootehnie. De ce nu revin sucevenii lângă casa copilăriei? Aveți, domnilor demnitari, un răspuns? Ce vă propuneți (dacă vă propuneți) să faceți pentru repopularea comunelor sucevene cu tineri și să fie din nou baluri organizate la fiecare sfârșit de săptămână? Hora pe toloacă nu este o soluție!!

Fiind an electoral, am adus în fața dumneavoastră aceste situații nefavorabile Sucevei. Poate vă inspiră!

Nu v-am lăudat, cum reiese din începutul articolului, pentru că nu aveți nici un merit! Și pentru că vă lăudați singuri!!

 

PS: Culoarea autoturismelor arată de multe ori percepția proprietarilor despre viitor! În anii 90` mulți alegeau argintiul, deci un viitor strălucitor! Acum tot mai des văd maro!!

 

Dan Strutinschi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E chiar atât de rău?.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
E chiar atât de rău?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei