Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 36 (8565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Aproape 7.800 de copii din județ sunt așteptați să înceapă școala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 7.800 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare în anul școlar următor, în 401 clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Reprezentanții instituției au menționat că, potrivit recensământului, 7.602 elevi ar urma să fie înscriși în învățământul de masă (385 de clase), 134 de elevi se vor îndrepta către învățământul particular (unde ar urma să fie organizate 7 clase), iar în învățământul special vor fi repartizați 62 de elevi în 9 clase pregătitoare.

La finele săptămânii trecute, Ministerul Educației a lansat proiectul calendarului și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar în anul școlar 2024-2025.

Potrivit documentului, părinții ai căror copii au urmat învățământul preșcolar și care împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

De asemenea, părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Iar cea de-a treia variantă presupune ca părinții copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau nu sunt suficient de dezvoltați pentru clasa pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare.

 

  • Calendarul propus de Ministerul Educației

 

Toți copiii ai căror părinți cer înscrierea în clasa pregătitoare la școala la care sunt arondați (unitatea cea mai aproape de casă) au prioritate și sunt înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată.

Pe locurile libere sunt primiți copiii care provin din alte circumscripții școlare sau din alte localități.

În situația în care într-o școală numărul cererilor de înscriere primite din afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, se aplică criterii de departajare.

În prima etapă, între 11 aprilie și 14 mai, se desfășoară înscrierea propriu-zisă la unitățile vizate de părinți.

Aceștia vor completa o cerere tip de înscriere (online sau fizică) pe care o vor depune la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Urmează procesarea cererilor, după care, pe 29 mai, este programată afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 30 mai, înscrierile efective fiind programate în intervalul 31 mai – 7 iunie.

Pe 21 iunie 2024 fiecare unitate va afișa listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

De asemenea, între 2 și 6 septembrie, inspectoratele școlare vor centraliza și vor soluționa cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ.

Proiectul privind metodologia completă și calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pot fi consultate pe www.edu.ro, la secțiunea Noutăți.

În prezent, în școlile din județ sunt 7.482 de elevi la clasa pregătitoare, repartizați în 391 de clase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Aproape 7.800 de copii din județ sunt așteptați să înceapă școala.
 Vizualizări articol: 720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Aproape 7.800 de copii din județ sunt așteptați să înceapă școala0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei