Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 35 (8564)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Superman a împlinit 85 de ani - lucruri interesante despre cel mai iubit super-erou

Superman a ajuns la vârsta de 85 de ani și este unul dintre cei mai cunoscuți super-eroi din istorie. A început ca un erou de benzi desenate, iar în ultimii ani apare tot mai des în filme și jocuri.

Este clar că Superman are un succes la public impresionant, însă despre el mai sunt și câteva lucruri inedite ce merită știute. 5 dintre ele le poți descoperi în acest articol.

 

Simbolul "S" nu vine doar de la Superman

Simbolul de pe echipamentul lui Superman este S. Te-ai putea gândi că S-ul respectiv vine de la Superman. Nu ești deloc departe de adevăr, numai că cei care i-au dat acest simbol s-au gândit și mai departe. S-ul reprezintă și un simbol kryptonian care înseamnă speranță. În schimb, în momentul în care desenul scutului este întors invers, traducerea sa ar fi "înviere". Aceste detalii au fost făcute publice abia în filmul apărut în anul 1978, într-un film și într-o revistă de benzi desenate apărută atunci cu numele Superman: Birthright.

 

Superman nu putea să zboare la început

Personajul Superman a luat naștere în 1938, însă nu avea super-puterile pe care le cunoaștem în prezent. El nu putea să zboare, iar în primul număr al revistei de benzi desenate era prezentat doar ca fiind un om foarte puternic. Abilitatea de a zbura a primit-o mai târziu, în revista de benzi desenate apărută în 1941. Ulterior, cu trecerea anilor, super-puterile sale au devenit numeroase, simțurile au fost îmbunătățite, viteza a crescut și ea, se vindecă mai rapid și are un control total asupra mușchilor și a corpului.

 

Au fost lansate peste 30 de jocuri cu Superman

La început au fost revistele de benzi desenate, iar apoi au apărut filmele. Poate primul gând pe care îl ai acum când te gândești la Superman ar fi un film. Însă succesul filmelor a dus ulterior și la apariția a zeci de jocuri. Primul a fost lansat în 1979, când jucătorul intra în pielea lui Superman și trebuia să repare un pod distrus de Lex Luthor și să-l captureze pe acesta.

Pe măsură ce anii au trecut și tehnologia a evoluat, au luat naștere alte noi jocuri. Astfel, în prezent, Superman este și eroul unor jocuri de casino online. Unul dintre cele mai cunoscute este Batman v Superman: Dawn of Justice, bazat pe filmul din 2016 cu același nume. Slotul a fost lansat de compania Playtech la doi ani de la apariția filmului, iar simbolurile principale sunt Superman și Batman, alături de Lex Luthor, Lois Lane și Wonder Woman.

 

Clark Kent și Superman nu au aceeași culoare a ochilor

În momentul în care se transformă în Superman, Clark Kent își schimbă și culoarea ochilor. Mai mult, și tonalitatea vocii este puțin diferită în momentul în care intră în pielea super-eroului. Iar limbajul corporal este și el diferit, așa cum se poate observa din numeroasele filme care au fost lansate în ultimele decenii despre Superman.

 

Lois Lane nu a fost singura femeie din viața lui Superman

Din informațiile existente, Clark Kent a fost îndrăgostit în perioada liceului de cea mai bună prietenă a lui Lois, Lana Lang. Ea a fost și prima persoană, cu excepția părinților săi, care a aflat de puterile pe care le are. Superman a mai fost îndrăgostit de Saturn Girl, iar apoi și de Lori Lemaris, o sirenă din Atlantida. Pentru scurt timp, Superman a fost îndrăgostit și de o altă apariție cunoscută din serie, Wonder Woman.

Sursa foto - canva.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Superman a împlinit 85 de ani - lucruri interesante despre cel mai iubit super-erou.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Superman a împlinit 85 de ani - lucruri interesante despre cel mai iubit super-erou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei