Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 1 (8530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancționat

A fost filmat când făcea drifturi în sensul giratoriu din centrul Sucevei. Distracția l-a costat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Prelipca, a devenit pieton pentru o lună de zile. Asta pentru că a fost filmat în timp ce făcea drifturi cu mașina în sensul giratoriu de la McDonalds, din centrul municipiului Suceava. Imaginile filmate în seara de 29 decembrie au apărut în mediul online, polițiștii Biroului Rutier s-au autosesizat, iar teribilistul a fost identificat. În afara faptului că i s-a reținut permisul pentru 30 de zile, acesta a fost și amendat. Reprezentanții IPJ Suceava atrag atenția că aceste manevre sunt interzise, dar cu toate acestea sunt tot mai mulți teribiliști care le pun în aplicare.

”Din păcate, în ultima perioadă se remarcă tot mai multe tendințe de a desfășura în spațiul public activități neconforme sau manevre rutiere care generează situații riscante. Scopul este captarea atenției grupului de prieteni sau a altor persoane, obținerea unei false notorietăți prin promovarea unui comportament de negare sau desconsiderare a legii și autorității, sau pur și simplu... distracția. Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate, în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege, dar pun în pericol propria viața și a altor persoane. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, dar și pentru statuarea normelor și valorilor sociale reale, polițiștii suceveni au intensificat prezența în trafic a echipajelor rutiere și au dispus activități de verificare și control”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

Pentru a reduce astfel de manevre, polițiștii le recomandă și părinților să poarte discuții cu adolescenții sau chiar cu copiii majori pentru responsabilizarea acestora indiferent de calitatea de participanți la trafic.

Pentru corecta informare a șoferilor, polițiștii reamintesc și prevederile legale în ceea ce privește modificările legislative în referire la conducerea agresivă. Conform legii, prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;

d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

 

Care sunt amenzile pentru șoferii agresivi

 

Sancțiunile pentru comiterea manevrelor de mai sus sunt pe măsură. ”Se defineşte comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, precum şi sancţiunea corelativă adoptării acestui comportament cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (580 lei – 725 lei) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

(…) în cazul în care s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale se stabileşte amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (870 lei – 1.160 lei) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost filmat când făcea drifturi în sensul giratoriu din centrul Sucevei. Distracția l-a costat.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost filmat când făcea drifturi în sensul giratoriu din centrul Sucevei. Distracția l-a costat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei