Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 300 (8524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Clemență

Un șofer care a provocat un accident cu doi morți și mai mulți răniți a scăpat la prima instanță cu închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorul unui accident cu victime multiple, o dublă tragedie produsă tocmai în februarie 2019, la Cornu Luncii, a fost condamnat zilele trecute de Judecătoria Fălticeni pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 10 luni de închisoare.

Judecătorii de la Fălticeni au apreciat că autorul accidentului poate beneficia de clemență, astfel că au suspendat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani de zile.

Inculpatul nu va face așadar pușcărie dacă respectă obligațiile și interdicțiile impuse în cei 4 ani de zile.  Printre altele, autorul accidentului are de prestat 120 de zile de muncă în folosul comunității. 

Judecătorii au ținut cont probabil de faptul că nu au existat circumstanțe agravante la producerea accidentului (consum de alcool, părăsirea locului accidentului etc.) .

Pe de altă parte, implicațiile accidentului au fost majore și tragice.

Sentința Judecătoriei Fălticeni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.  

Dubla tragedie a avut loc la primele ore ale dimineţii de  8 februarie 2019, pe drumul naţional 2E, în comuna Cornu Luncii, în zona localităţii Sasca Nouă.

Un microbuz marca Mercedes Sprinter înmatriculat în Iaşi, care transporta clandestin oameni care mergeau la muncă în Italia, a intrat pe contrasens şi a lovit o furgonetă, marca Ford Tranzit, folosită pentru transportul laptelui.

Impactul a fost unul extrem de puternic şi s-a soldat cu moartea a două persoane şi rănirea altor şapte.

Toate persoanele aflate în cele două maşini au suferit leziuni şi, din păcate, pentru două dintre ele nu s-a mai putut face nimic.

Au murit în acea dimineață neagră Gavril Pohoaţă, de 53 de ani, din Capu Câmpului, bărbatul care conducea regulamentar furgoneta, respectiv Eugenia Grosu Ursu, în vârstă de 59 de ani, din Paşcani, pasageră în microbuz.

Impactul s-a produs pe o secţiune de drum dreaptă şi a fost cauzat de explozia unui cauciuc al microbuzului, pe fondul vitezei excesive, coroborate cu starea tehnică a mașinii.

Acul kilometrajului s-a blocat la 110 km/h, cu menţiunea că aceasta era viteza în momentul ciocnirii. Mai trebuie spus că până să lovească furgoneta, microbuzul a rulat aproximativ 200 de metri pe jantă, ceea ce înseamnă că în momentul exploziei viteza de circulaţie era mult mai mare.

La volanul microbuzului era un tânăr de 28 de ani, din Paşcani, Răzvan Gheorghiţă Ungureanu, cel care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și care abia acum, la final de 2023, a fost și condamnat de prima instanță.

Microbuzul era unul de 12+1 locuri și fusese modificat la capacitatea de 8+1 locuri. Această modificare a fost făcută cu scopul de a scăpa de prevederile legale din domeniul transportului de călători.

În afara celor doi decedați, două victime au fost în stare foarte gravă, iar alte patru au suferit multiple traumatisme, fără a avea însă viața pusă în pericol.

Așa se explică și de ce șoferul a fost trimis în judecată și pentru vătămare corporală din culpă.

Latura civilă a dosarului se va judeca separat din ianuarie 2024 și are implicații majore, având în vedere numărul de victime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un șofer care a provocat un accident cu doi morți și mai mulți răniți a scăpat la prima instanță cu închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 1628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un șofer care a provocat un accident cu doi morți și mai mulți răniți a scăpat la prima instanță cu închisoare cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei