Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 300 (8524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dincolo de Texas Holdem: alte versiuni de poker populare

Texas Hold'em este cea mai întâlnită variantă a jocului de poker, indiferent de mediu. La partidele între prieteni se alege această versiune, Main Event-ul de la turneele live este organizat în mare măsură la fel, iar în mediul online utilizatorii au la dispoziție mai multe variante, dar tot Texas Hold'em este cea mai populară.

Chiar dacă în acest moment se bucură de cel mai mare succes, Texas Hold'em este una dintre cele mai noi variante de poker disponibile. A apărut la începutul secolului XX, într-o localitate din statul american Texas. Introducerea cărților comune a transformat însă pokerul într-un joc de abilități, în care norocul contează tot mai puțin. Este așadar de înțeles de ce Texas Hold'em se bucură de succesul pe care îl știm cu toții.

Dar pe lângă Texas Hold'em există și alte versiuni. A doua cea mai populară este Omaha, cu o prezență din ce în ce mai consistentă pe platformele de online poker.

 

Omaha

Pot Limit Omaha are trei variante: Omaha Hi, Omaha Hi/Lo și 5-Card Omaha. Regulile din Omaha sunt aceleași ca la Texas Hold'em, dar există și o diferență majoră. Jucătorii primesc 4 cărți în loc de 2 în mână și trebuie să alcătuiască cea mai bună mână combinând 2 cărți din mână și 3 comunitare.

Omaha Hi reprezintă varianta în care jucătorul cu cea mai bună mână câștigă potul, în timp ce la Omaha Hi/Lo potul este împărțit în două părți: pentru cea mai mare mână și cea mai mică.

 

Stud cu 7 cărți (7 Card Stud)

Se bucura de o popularitate foarte mare înainte ca Texas Hold'em să acapareze interesul multor pasionați de poker. În Stud cu 7 cărți există de la doi până la opt jucători și nu sunt disponibile cărți flop ori comunitare. Jocul începe cu două cărți cu fața în jos și a treia cu fața în sus. Se oferă în total șapte cărți (trei cu fața în jos și patru cu fața în sus) și se alege cea mai bună combinație de cinci cărți. Adversarii trebuie să-ți arate unele dintre cărțile lor în timpul unei mâini, iar la final se dezvăluie întreaga mână. Cel care are cea mai bună mână de cinci din cele șapte este câștigătorul potului.

 

Variante Draw Poker

Five Card Draw este cea mai populară versiune și una dintre cele mai vechi. Pune mare accent pe noroc, motiv pentru care nu mai este atât de populară în zilele noastre. În trecut se bucura însă de succes. În jocurile de tip draw se folosesc blind-uri și un buton, la fel ca în jocurile cu flop. Un jucător primește la început 5 cărți proprii. Primul după Big Blind are trei alegeri: fold, call ori raise. Acțiunea continuă până când prima rundă de pariere se încheie.

După ce prima rundă de pariere ajunge la final, are loc o schimbare de cărți(Draw). Fiecare jucător alege cărțile la care vrea să renunțe (poate renunța la toate cele 5), iar după prima rundă de schimbare va începe o nouă rundă de pariere, cu primul jucător activ aflat la stânga butonului. După această rundă de pariere se întorc cărțile pe față pentru a stabili învingătorul din mâna respectivă.

Câștigător este cel care are cea mai bună mână. În cazul în care două sau mai multe mâini au aceeași valoare, potul se va împărți în mod egal. În calculul valorii unei mâini nu vor fi luate în considerare culorile cărților care alcătuiesc mâna respectivă. Ca un exemplu concret, Asul de treflă va avea exact aceeași valoare ca ceilalți 3 ași din pachet.

 

 

Este important de știut că în jocurile cu draw se poate ajunge la situația în care să fie nevoie de mai multe cărți decât cele care rămân în pachet. În astfel de situații, cărțile sunt reamestecate și jocul va continua folosind noul pachet.

Dacă Five Card Draw este cea mai populară versiune, există și altele derivate. Cunoscute sunt și Triple Draw 2-7 Lowball ori Single Draw 2-7 Lowball. Totuși, nicio altă variantă de poker nu poate combate supremația pe care Texas Hold'em o are, în toate mediile, de la cel terestru până la cel online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dincolo de Texas Holdem: alte versiuni de poker populare.
 Vizualizări articol: 613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dincolo de Texas Holdem: alte versiuni de poker populare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei