Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 300 (8524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Până la finele lunii ianuarie 2024

O expoziție densă, spectaculoasă prin diversitate și inedit, deschisă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava s-a deschis marți, 19 decembrie 2023, expoziția de grup a membrilor Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP). Sub genericul sumativ al Anualei 2023, expoziția adună pe simeze 25 dintre plasticienii profesioniști suceveni, alături de invitații acestora din Filiala UAP Iași. 

Discursul inaugural a fost susținut de criticul de artă Iulian Bucur, invitat de curatoarele evenimentului, Lucia Pușcașu și Oana Ruxandra Hrișcă, pentru a oferi publicului sucevean o privire atentă, obiectivă și avizată asupra acestui tip de expoziție.

Așa cum s-a arătat în susținerea acestuia, Anualele sunt manifestări deja intrate în planurile expoziționale tradiționale ale filialelor artiștilor profesioniști, devenite în timp adevărate eșantioane de reprezentare a momentului în care se află arta contemporană din România.

Evoluția în timp a numărului de membri ai filialelor a făcut ca de la expoziții de grup, în care expuneau,în anii '60-'70, de exemplu, deopotrivă suceveni și băcăuani, să fim astăzi martori la evenimente de sine stătătoare în fiecare reședință de județ, cu participarea aproape exclusivă a artiștilor locului.

Remarcabilă este prezența în grupul expozițional din acest an a tinerilor artiști care s-au alăturat în ultima perioadă filialei sucevene. Se face astfel dovada unei continuități valorice a școlii de artă românești, apartenența la uniunile profesionale recunoscute fiind o etapă firească a unui drum de vocație artistică înaltă.

Anualele se înscriu astfel în categoria evenimentelor expoziționale cu caracter de bilanț, necesar deopotrivă artiștilor, publicului, criticii de artă etc. De asemenea, Iulian Bucur a reușit să găsească în notele sale critice esențele de reprezentare plastică ale fiecărui expozant, punând astfel câte un semn valoric pentru toate operele ridicate pe simeze.

Expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică, tapiserie și sculptură, cu tematică diversă, și cu rezolvări tehnice inedite, în cadrul căreia regăsim lucrări semnate de: Loredana Axinte, Gabrel Baban, Sorin Baciu, Ioan Bratiloveanu, Emilia Burlacu-Gusbeth, Ovidiu Buzec, Oana Chilariu- Moruz, Ioan Coțofan, Mircea Dăneasă, Lenuța Domnar, Eugenia Goraș, Sergiu Grapă, Dan Grigoraș, Oana Ruxandra Hrișcă, Răzvan Ștefan Horobeț, Marcela Larionescu, Niculai Moroșan, Viorica Moruz, Ana Maria Ovadiuc (Filiala Iași), Pușa Pîslaru, Lucia Pușcașu, Sebastian Rațiu, Dimitrie Roman, Dumitru Rusu, Camelia Sadovei, Constantin Ungureanu Box.

O expoziție densă, spectaculoasă prin diversitate și inedit, deschisă publicului sucevean până la finalul lunii ianuarie a anului viitor. Vă așteptăm cu drag în vizită și, pentru că este perioada sărbătorilor de iarnă, dorim pentru toată lumea toate cele bune cu speranța de a vă avea alături în toate evenimentele anului ce vine.

 

Camelia Sadovei, artist plastic, președinte al Filialei UAP Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O expoziție densă, spectaculoasă prin diversitate și inedit, deschisă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O expoziție densă, spectaculoasă prin diversitate și inedit, deschisă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei