Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 292 (8516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proteste tot mai multe

Statisticienii suceveni anunță că au întrerupt complet activitatea și își prezintă salariile, în comparație cu alți funcționari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații din cadrul Direcției Județene de Statistică Suceava au anunțat că luni, 11 decembrie, au întrerupt activitatea pe toată durata normală a zilei de muncă din cauza nemulțumirilor legate de salarizare.

Această întrerupere a activității vine după 10 zile de proteste spontane care au fost ignorate.

Sindicatele din domeniu au transmis un avertisment clasei politice și cu privire la alegerile care urmează. 

”Blocarea activității, pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul INS, alegerile nu pot fi organizate”, este anunțul prin care se încearcă ”sensibilizarea” Guvernului României.

Salariații Direcției de Statistică Suceava spun că,spre deosebire de alte instituții publice, nu au beneficiat de 5 ani de zile de majorări salariale.  

”În decurs de 5 ani, un salariat cu vechime maximă din Direcția Județeană de Statistică Suceava avut o majorare salarială de 14 lei brut (7 lei net), timp în care rata inflației a depășit 40%”, au transmis protestatarii.

Direcția de Statistică Suceava a transmis și un tabel în care prezintă salariile din instituție, comparativ cu cele de la Casa de Pensii, Agenția de Ocupare a Forței de Muncă Suceava, Direcția pentru Agricultură Suceava, Primăria municipiului Suceava sau Consiliul Județean Suceava.

 

Tabelul aici

 

Revendicările salariaţilor Direcției Județene de Statistică Suceava sunt:

 

1. Stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual din cadrul DJS Suceava la nivelul administrației publice centrale.

2. Acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul DJS Suceava.

3. Mărirea schemei de personal a DJS Suceava corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor.

4. Exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii, conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statisticienii suceveni anunță că au întrerupt complet activitatea și își prezintă salariile, în comparație cu alți funcționari.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statisticienii suceveni anunță că au întrerupt complet activitatea și își prezintă salariile, în comparație cu alți funcționari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei