Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 292 (8516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbunătățirea calității activității didactice în USV

Prevenirea plagiatului și etica editării în era digitală, prezentate de Natalya Sira de la Aachen University

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activități diverse, întâlniri cu personalități de marcă din domenii de interes care au aprofundat cunoașterea în cadrul dezvoltării competențelor psihopedagogice ale cadrelor didactice prin dezvoltare personală, a abilităților de relaționare pozitivă promovării sănătății mintale, precum și perfecționarea continuă a personalului didactic și a studenților doctoranzi în direcția creșterii sensibilității etice în actul cercetării științifice și integrității academice. Toate acestea au fost prezentate personalului didactic în cadrul proiectului care se află în derulare la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, proiect intitulat ”Suport instituțional pentru dezvoltarea competențelor psihopedagogice, de cercetare și promovarea sănătății mintale (SIDCPCPSM)”, care a beneficiat de Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat în domeniul îmbunătățirii calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice.

Activitățile incluse în derularea acestui proiect, coordonat de către prof. univ. dr. habil. Bogdan Popoveniuc, au demarat în luna aprilie a acestui an și se vor încheia în cursul lunii decembrie, iar unul dintre evenimentele organizate în cadrul lui l-a constituit o întâlnire online cu Natalya Sira, Asistent de resurse la Institute of History, Theory and Ethics in Medicine, RWTH Aachen University, Germay. Titlul expunerii în cadrul seminarului a fost ”Academic Integrity and Ethical Publishing”.Acest program de formare online este conceput pentru doctoranzi, oferind o explorare cuprinzătoare a integrității academice și a publicației etice. Acoperind subiecte esențiale, cum ar fi prevenirea plagiatului, autoritatea etică, etica publicării și provocările erei digitale, acest program își propune să echipeze doctoranzi cu o bază etică puternică pentru eforturile lor de cercetare. Formarea combină cunoștințele experților, învățarea interactivă și exercițiile practice pentru a promova o conduită academică responsabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prevenirea plagiatului și etica editării în era digitală, prezentate de Natalya Sira de la Aachen University.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prevenirea plagiatului și etica editării în era digitală, prezentate de Natalya Sira de la Aachen University0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei