Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 285 (8509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Crez

Petrea Dulgheru, de 34 de ani la Alba Iulia, an de an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doctorul dornean Petrea Dulgheru a făcut parte din delegația PNȚ Maniu-Mihalache care a adus un omagiu unioniștilor, chiar în locul cel mai încărcat și profund dedicat acestora, la busturile din Cetatea Alba, în capitala Marii Uniri.

După ce timp de 13 ani a condus solia Cetății de Scaun a Sucevei la Marea Unire de la Alba, în 2023 Petrea Dulgheru a mers la Alba Iulia în calitate de președinte al organizației Suceava a PNȚ Maniu-Mihalache

”Acum 34 de ani ajungeam prima dată la Alba Iulia, la Ziua Națională. Atunci am rămas profund impresionat de discursul lui Corneliu Coposu și am fost consternat totodată că a fost huiduit de aplaudacii lui Ion Iliescu. De atunci, nu am lipsit niciodată de la Alba Iulia, la 1 Decembrie

Timp de 13 ani am condus solia Cetății de Scaun a Sucevei iar anul trecut a fost momentul de glorie, când l-am interpretat pe Ștefan cel Mare.

La Alba Iulia am trăit momente înalte, la fel ca și în acest an, când m-am închinat la busturile unioniștilor.

 

 

Merg de 34 de ani la Alba Iulia și voi merge cât voi trăi. La Mulți Ani dragi români, La Mulți Ani România”, a transmis de la Alba Iulia Petrea Dulgheru.  

Delegația PNȚ Maniu-Mihalache a omagiat înaintașii la busturile lui Iuliu Maniu și a lui Iancu Flondor, din Cetatea Alba Carolina.

Anul 2023 este declarat prin lege și anul Iuliu Maniu, având în vedere cei 70 de ani scurși de la moartea acestuia în Închisoarea de la Sighet, în care a fost aruncat de comuniști, respectiv cei 150 de ani care se împlinesc de la naștere.  

Urmașii acestuia de la PNȚ Maniu-Mihalache fac eforturi pentru păstrarea memoriei și pentru a le arăta celor de azi cine a fost Iuliu Maniu, considerat de foarte mulți istorici principalul artizan al Marii Uniri.

”Ca susținător total al marelui Maniu și al valorilor moștenite de la el, respectiv morala creștină, patriotismul luminat, dreptatea socială și democrația desăvârșită, voi face tot ce pot ca cel care a fost artizanul Marii Uniri de la Alba Iulia să nu fie uitat de suceveni și de toți românii”, și-a punctat crezul Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrea Dulgheru, de 34 de ani la Alba Iulia, an de an.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Petrea Dulgheru, de 34 de ani la Alba Iulia, an de an2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei