Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 243 (8467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Realitate dură

Curse de urmărire una după alta ale polițiștilor suceveni după tineri fără permise, băuți sau drogați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul acțiunii ”Blocada” din weekendul 13-15 octombrie, polițiștii suceveni s-au confruntat cu mai multe cazuri ca niciodată de conducători auto care nu au oprit la semnalele repetate ale agenților de poliție și s-au angajat în urmăriri periculoase.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier se dovedește a fi o regulă pentru mulți tineri teribiliști pentru care întâmplări recente cu final tragic din județ nu au reprezentat nici o lecție. 

Iar exemplele pe care le vom arătat mai jos demonstrează clar și de ce trebuiau opriți fugarii, deși încă sunt opinii, de la oameni de la care avem pretenții, că polițiștii nu ar trebui să tragă focuri de armă după cei care ignoră repetat somațiile legale.

 

  • Un motociclist a încercat să-și piardă urma de poliție, dar a ieșit în decor pe o porțiune de drum cu pietriș 

 

Doar în ultimele 24 de ore, polițiștii au fost nevoiți să utilizeze armamentul din dotare asupra celor care nu au oprit la semnalul regulamentar ori să inițieze activități de interceptare și urmărire în trafic ale unor tineri băuți, fără permis ori sub influența substanțelor interzise.

Sâmbătă, în jurul orei 16.40, un echipaj de la Secția Burdujeni a efectuat semnal de oprire unui motociclist care rula dinspre Burdujeni spre Adâncata.

Tânărul de pe vehiculul cu două roți nu a oprit la semnal și a gonit pe direcția Adâncata-Hănțești.

La Hănțești, pe o porțiune de carosabil cu pietriș, motocicleta a derapat și a ieșit în decor pe un câmp lateral, motociclistul căzând și lovindu-se ușor.

Polițiștii ajunși din urmă au solicitat un echipaj medical la fața locului și au trecut la verificări.

S-a stabilit că fugarul are 30 de ani, este din Valea Lupului - Iași și nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto. 

La aparatul DrugTest au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

 

  • Motociclistul, reținut în arest pentru două infracțiuni și suspect de o a treia

 

După ce tânărul a fost evaluat medical și s-a stabilit că nu are leziuni, în continuarea cercetărilor polițiștii au dispus emiterea ordonanței de reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului în vârstă de 30 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cu privire la a treia posibilă infracțiune, consumul de droguri, se așteaptă rezultatele probelor biologice de sânge.

 

  • O mașină în care erau trei tineri a ajuns pe un câmp în timpul urmăririi

         

Alte trei urmăriri s-au derulat pe timp de noapte.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 0.20, polițiștii din cadrul Secției Rurale Gălănești, în timp ce se aflau în serviciu de control trafic la Vicovu de Jos, au efectuat semnale de oprire luminoase și sonore unui autoturism care se deplasa pe drumul public comunal Remezău.

Șoferul a mărit viteza de deplasare, dar după aproximativ 1 kilometru mașina a derapat, iar apoi s-a oprit pe un câmp.

Polițiștii au găsit în mașină trei tineri, care au fost imobilizați, încătușați și duși la sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetări a rezultat că la volan a fost un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Bilca, care nu are permis de conducere. Tânărul a ieșit curat la consum de alcool și droguri, astfel că s-a ales ”doar” cu dosarul penal pentru conducere fără permis.

 

  • Nu a oprit nici după focuri de armă trase în plan vertical și spre mașină. ”Șoferul”, fără permis și posibil drogat

 

Tot în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar spre dimineață, la 4.30, polițiștii de la Rădăuți au fost nevoiți să tragă și cu arma în încercarea de a opri un șofer fugar.

Un șofer nu a oprit la semnal pe Calea Bucovinei din Rădăuți și a mărit viteza de deplasare spre Dornești.

După ce fugarul a ieșit din municipiul Rădăuți, într-o zonă mai izolată, unul dintre agenți, după efectuarea somațiilor prin sistemul acustic al autospecialei, a tras trei focuri de armă, două în plan vertical și unul în direcția pneurilor mașinii.

Fugarul nu a oprit nici în aceste condiții, iar la un moment dat, având în vedere riscurile, polițiștii au renunțat la urmărire. S-a dat alarma însă și altor echipaje, iar mașina a fost reperată ulterior la Bădeuți. 

Proprietarul mașinii, un tânăr de 22 de ani, din Bădeuți, a fost identificat în scurt timp. Nici acesta nu are permis de conducere. El a ieșit negativ la consumul de alcool, dar pozitiv la substanțe psihoactive. 

Și în acest caz, în primă fază, s-a deschis dosar penal pentru conducere fără permis.

 

  • Fugar de poliție, la 17 ani, pe deasupra și băut

 

Și în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 1.40, un echipaj de poliție care acționa la Poieni Solca a încercat să oprească un autoturism al cărui șofer a încercat să scape cu fuga la volan, după care a coborât și a fugit pe jos.

Tânărul a fost prins și imobilizat de polițiști.

S-a constatat că ”șoferul” are 17 ani, este din Solca, luase mașina de la o altă persoană, fără știrea acesteia, și era și băut, având concentrația de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de ”furt în scop de folosință” , „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

  • Urmăriri extrem de periculoase, noaptea, pe carosabil cu aderență scăzută și adesea cu alcool sau droguri în ”meniu”

 

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a subliniat riscul major al acestor urmăriri, inclusiv pentru polițiști, și cât de greu sunt de gestionat aceste situații pentru echipajele din teren: ”Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi. De asemenea, în condițiile apropierii sezonului rece, în special pe timpul nopții, suprafața carosabilă poate genera o aderență scăzută, viteza excesivă ducând la un risc rutier crescut. Toate procedurile polițiștilor au fost efectuate gradual, cu analiza obiectivă permanentă a riscurilor implicate în ceea ce privește integritatea celor urmăriți, dar și propria siguranță a polițiștilor și a celorlalți participanți la trafic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curse de urmărire una după alta ale polițiștilor suceveni după tineri fără permise, băuți sau drogați.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curse de urmărire una după alta ale polițiștilor suceveni după tineri fără permise, băuți sau drogați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei