Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 243 (8467)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Gheorghe Flutur a lansat la Suceava stațiunea „Bucovina Turistică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a lansat, la Suceava, stațiunea „Bucovina Turistică”. Prezentarea noi stațiuni a fost făcută în deschiderea Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”, care a fost deschis pe esplanada centrală a Sucevei până duminică, 15 octombrie. Astfel, pe lângă producătorii și meșteșugarii prezenți în cadrul târgului, începând de vineri și până duminică, sucevenii și turiștii au putut să viziteze standurile cu oferta celor 25 de stațiuni turistice din județul Suceava, reunite în cadrul Organizației de Management al Destinației „Bucovina”.

În deschiderea târgului, Gheorghe Flutur a spus că județul Suceava are 25 de stațiuni turistice, cele mai multe din țară, care acum sunt reunite în marea stațiune „Bucovina Turistică”, din care mai fac parte și alte entități, printre care Asociația Produs în Bucovina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Direcția Silvică Suceava, Aeroportul „Ștefan cel Mare” sau Universitatea Suceava. „Înființăm o singură asociație ca să putem vinde pachete turistice pentru ca oamenii să vină să stea mai mult în județul Suceava. Și am avut o ședință cu șefii acestor stațiuni, pentru că dorim să lansăm câteva pachete turistice pentru perioada următoare. Pe poarta de intrare în județul Suceava scrie <Hai în Bucovina!> Pentru ce să vii în Bucovina? Hai de Crăciun la colindat, hai la schi, hai să guști din Bucovina, hai în ospeție în Bucovina. Avem foarte multe pachete turistice pe care noi le pregătim pentru turiști”, a spus Flutur.

 

Flutur: „În ultimii 15 ani, brandul Bucovina a fost din ce în ce mai prezent în țară și în străinătate”

 

Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că în ultimii 15 ani brandul Bucovina a fost din ce în ce mai prezent în țară și în străinătate, ceea ce a făcut ca numai anul acesta, în județ să fie înregistrați peste 500.000 de turiști. „Asta înseamnă că suntem în top. După București, Constanța, Prahova – Brașov, vine Bucovina din urmă tare”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în județ sunt peste 20.000 de locuri de cazare, în mai mult de 1.000 de unități de primire. „Cele mai multe sunt pensiuni agroturistice în zona montană și în proximitatea mănăstirilor din județul Suceava. Aceste lucruri s-au putut întâmpla în primul rând datorită inițiativei oamenilor, dar și a parteneriatului cu primăriile, cu oamenii aceștia în straie populare, pentru că Bucovina are ceva ce din păcate cam lipsește în țară, autenticul. Și chiar dacă a fost criză, autenticul a fost cel care ne-a ținut în picioare și în perioada de pandemie”, consideră șeful administrației județene, el fiind și președintele noii stațiuni „Bucovina Turistică”.

„Voi fi extrem de implicat în perioada următoare pentru promovarea turismului. Pregătim pachete pentru Crăciun. Apoi, pe 28 noiembrie, facem un eveniment la Vatra Dornei pentru că s-a terminat Cazinoul Băilor de la Dorna. O investiție excepțională a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților prin care a fost salvat cazinoul. Și am fost alături de Arhiepiscopie în această perioadă și noi, și Primăria Vatra Dornei și arată superb acest cazinou. De asemenea, vreau să organizăm astfel de întâlniri și în străinătate, în Marea Britanie, în Italia, unde avem bucovineni de-ai noștri care ne așteaptă. Invitația mea este să promovați și dumneavoastră fiecare frumoasa Bucovină, stațiunea turistică, pentru că și noi pregătim”, a mai declarat Gheorghe Flutur. El a vorbit și despre proiectul Suceava la autostradă, subliniind faptul că în mod sigur se vor construi și autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret, dar și autostrada A8, Târgu Mureș – Iași, care trece foarte aproape de județ.

 

  • Ion Lungu: „Suceava, orașul Cetății de Scaun” este un brand foarte bun, la fel ca și brandul Bucovina

 

La rândul său, primarul Ion Lungu a ținut să precizeze că apreciază faptul că Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” a revenit în centrul Sucevei, alături de standurile de promovare ale celorlalte stațiuni turistice din județ. Ion Lungu a mai spus că și municipiul Suceava are o Organizație de Management al Destinației, intitulată „Suceava, orașul cetății de scaun”. „Avem acest nume pentru că este un brand foarte bun, la fel ca și brandul Bucovina, și avem toate șansele să promovăm turismul în municipiu. Și până acum am făcut turism, dar fiecare a făcut pe cont propriu, și eu cred că odată cu punerea în mișcare a acestei organizații noi putem avea un turism organizat, civilizat, la care să fie parteneri și operatorii de turism, agenții economici din zona turismului, în așa fel încât să putem câștiga cu toții”, a spus Ion Lungu.

El consideră că prin dezvoltarea turismului vor crește și veniturile la bugetul municipalității, motiv pentru care este necesară o promovare mai intensă. „Pentru aceasta discutăm de crearea de evenimente, pentru că până la urmă acesta este atributul nostru, al autorităților locale. De ce nu și acest târg, Produs în Bucovina, poate să fie unul dintre ele, pe care să-l îmbunătățim, să-l mărim în așa fel încât să putem aduce și alți oameni care iubesc Bucovina, Suceava. Sunt convins că va fi un salt calitativ și am toată convingerea că la edițiile viitoare putem să dăm o amploare mai mare acestui târg de toamnă. Să facem o sărbătoare a toamnei, a roadelor toamnei, o sărbătoare a Sucevei, a Bucovinei, în care să ne putem bucura cu toții de ea”, a declarat Ion Lungu.

De precizat că în cadrul standurilor stațiunilor turistice din județ vizitatorii au găsit ofertele de cazare din fiecare zonă, dar și prezentarea atracțiilor turistice, de la Pietrele Doamnei de pe Rarău, în miniatură, și până la roata olarului de la Marginea.

 

  • Zeci de meșteri populari din județul Suceava și din Cluj au fost prezenți la Târgul Produs în Bucovina

 

În ceea ce privește târgul Produs în Bucovina, sucevenii şi nu numai au putut achiziţiona produse tradiţionale, preparate din carne, lactate, produse de panificaţie şi patiserie, zacuscă, diverse sortimente de tocană de toamnă, fructe, miere de albine şi produse apicole, legume, ciuperci şi murături, dar şi produsele oferite de Direcţia Silvică Suceava. Mai mult, doritorii s-au putut delecta cu tradiţionalele produse de stână, cu mâncăruri de miel, balmoş, sarmale, hribi cu smântână şi mămăligă, porc la proţap, scrijele cu slănină, cu preparate la grătar. Și iubitorii de dulciuri au putut alege dintre diverse sortimente de prăjituri, plăcinte, torturi, dar şi diferite feluri de dulceaţă. La toate acestea s-a adaugat oferta meșterilor populari, care au venit cu oale de lut, obiecte de artizanat, costume populare, îmbrăcăminte, ustensile de casă făcute manual și multe altele.

Târgul a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural ,,Bucovina", Asociația „Produs în Bucovina” și Iulius Mall Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Direcția Silvică Suceava, Asociația „Produs de Cluj” și Consiliul Județean Cluj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a lansat la Suceava stațiunea „Bucovina Turistică”.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Gheorghe Flutur a lansat la Suceava stațiunea „Bucovina Turistică”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei