Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 234 (8458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început diagnosticarea scintigrafică a emboliei pulmonare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a anunțat, miercuri, că a început să efectueze diagnosticarea scintigrafică a emboliei pulmonare, o modalitate aplicată în premieră pentru regiunea Moldovei, conform comunicatului transmis de purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici.

Doctorul Teodorovici a declarat că, săptămâna trecută, în laboratorul de Medicină nucleară al spitalului „a avut loc o premieră pentru regiunea Moldovei - au fost evaluați primii 3 pacienți cu antecedente de trombembolism pulmonar aflați sub tratament”, internați în secția Cardiologie. Astfel s-au realizat primele scintigrafii pulmonare de perfuzie cu ajutorul dispozitivului hibrid SPECT/CT, momentan singurul funcțional din Moldova.

Echipa laboratorului de Medicină nucleară este formată din dr. Mihai Guțu, dr. Mihaela Guțu, Diana Teodorescu Perijoc - fizician medical și asistentele medicale Ramona Florea, Ioana Oanea, Loredana Murariu, Florentina Iletchi și Hermina Melinte.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a arătat că diagnosticul emboliei pulmonare scintigrafic este oportun atunci când pacientul este alergic la substanța de contrast iodată și nu poate face angioCT cu substanță de contrast sau când se dorește o evaluare inițială înainte de începerea tratamentului și evaluarea postterapeutică a perfuziei pulmonare la 3 și 6 luni pentru a aprecia reperfuzia zonelor embolizate. De asemenea, este recomandată pentru aprecierea severității unei embolii pulmonare, pentru stabilirea diagnosticului de hipertensiune pulmonară de cauză postembolică, evaluarea prechirurgicală a perfuziei pulmonare în vederea rezecțiilor pulmonare sau pentru evaluarea globală a perfuziei pulmonare în vederea transplantului pulmonar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început diagnosticarea scintigrafică a emboliei pulmonare.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a început diagnosticarea scintigrafică a emboliei pulmonare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei