Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 234 (8458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Solicitate de unii, respinse de alții

Parcări cu plată introduse în mai multe zone rezidențiale ale municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de săptămâna viitoare, locurile de parcare din mai multe zone-cheie ale municipiului Suceava, utilizate până acum gratuit, devin cu taxă. Măsura, stabilită printr-o decizie recentă de Consiliu Local, vizează 16 zone intens circulate din mai multe cartiere, din Burdujeni până la baza cartierului Obcini, dar obligativitatea de plată intră în vigoare deocamdată doar unde au fost deja  montate și puse în funcțiune parcometre.

Printre zonele unde începând de luni, 9 octombrie, trebuie plătită taxă de parcare pentru utilizarea spațiilor de parcare existente, se numără parcările cuprinse între străzile Nicolae Bălcescu și Curtea Domnească, inclusiv cele din spatele Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, din zona curții interioare a imobilului în care se află Agenția CFR și Orange, precum și din zona Sinagogii Gah.

Parcometre au fost deja montate și în zona parcării MPO, din intersecția Mărășești, situată vizavi de Catedrală, cu intrare din strada Mărăști.

Măsura îi nemulțumește pe mulți dintre cei care stau în zonele respective, care reclamă faptul că le sunt „luate” locurile de parcare gratuite, din jurul imobilelor în care stau, fiind forțați să plătească abonamente de parcare, care, în cazul riveranilor, ajung la 600 de lei pentru un an.

Pe de altă parte, municipalitatea suceveană spune că introducerea parcărilor cu plată a fost solicitată de suceveni pentru zonele respective, intens circulate, fiind în zone de interes public, deoarece acolo foarte greu se mai găseau locuri de parcare, mai ales că unele mașini sunt lăsate pe același loc cu lunile, dacă nu chiar mai mult.

 

Lista completă a zonelor care vor deveni parcare cu plată, ca urmare a HCL nr. 228/2023:

 

 

Abonamentele de riveran sau de pensionar, variantele de a avea loc de parcare în zonele cu taxă

 

Hulite de unii, apreciate de alții, parcările cu plată, introduse în toate orașele mari, după modelul european, pentru decongestionarea de autoturisme a zonelor respective, oferă posibilitatea de a fi utilizate de cei care locuiesc sau lucrează în apropiere, dar în baza unor abonamente.

Dacă pentru cei care au nevoie să parcheze pentru scurt timp e recomandată plata taxei orare, de 4 lei (cu varianta de 2 lei pentru 30 de minute), pentru riverani există abonamente stabilite tot prin decizie de Consiliu Local, la care costul utilizării locului de parcare este de 1,65 lei/zi.

Abonamentele de riverani există în mai multe variante, din care una valabilă doar în parcările supraterane, după-amiaza, când vin acasă, în intervalul orar 16.00 – 08.00, care costă 100 lei pentru trei luni, 150 lei pentru șase luni sau 300 lei pentru un an, adică 0,82 lei/zi.

O altă variantă, care oferă acces și la parcările subterane, valabilă și în timpul zilei, este cea pentru un intervalul de timp 08.00 – 20.00 (după ora respectivă fiind gratuitate, până dimineața).

Acest tip de abonament costă 100 lei lunar, 250 lei pentru 3 luni, 450 lei pentru 6 luni sau 600 lei pentru un an (1,65 lei/zi).

Pentru pensionari există un abonament special, valabil tot în intervalul 08.00 – 20.00, dar pentru parcările supraterane, care costă 200 lei pentru trei luni, 300 lei pentru 6 luni sau 500 lei pentru un an (1,37 lei /zi).

Prețul primului abonament de riveran, emis pe adresa de domiciliu, este de 600 lei/an, dar pentru al doilea valoarea crește la 800 lei/an.

Există și varianta de abonament de riveran pentru persoane juridice, valabil în intervalul 08.00 – 20.00, care ajunge la 1000 lei/an, dar se pot rezerva maxim două locuri de parcare pentru societăți comerciale sau alte entități cu diverse forme de organizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcări cu plată introduse în mai multe zone rezidențiale ale municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 5283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Parcări cu plată introduse în mai multe zone rezidențiale ale municipiului Suceava4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei