Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 205 (8429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

ITM Suceava a amendat nouă firme la care au fost găsiți muncitori la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a precizat că inspectorii acestei instituții au amendat nouă firme din județ la care s-au găsit angajați fără forme legale. Romeo Butnariu a precizat că în urma a 271 de controale efectuate, din care 174 în domeniul relațiilor de muncă şi 97 în domeniul securității şi sănătății în muncă, au fost aplicate 201 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 307.000 lei. Butnariu a spus că cele mai multe sancțiuni, 75, au fost aplicate în domeniul relațiilor de muncă, valoarea lor fiind de 293.000 de lei. Astfel, inspectorii ITM Suceava au depistat 13 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care patru persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activități și nouă persoane care nu aveau contract individual de muncă.

Pentru muncă nedeclarată au fost sancționați nouă angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 140.000 de lei. Șeful ITM Suceava a mai adăugat că printre deficiențele frecvent constatate în domeniul relațiilor de muncă se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților și a modificărilor intervenite în registrul general de evidență a salariaților, precum și nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă și a celor legate de repausul săptămânal. Romeo Butnariu a mai declarat că în domeniul securității și sănătății de muncă au fost efectuate 97 de controale, fiind aplicate 126 de sancțiuni contravenționale la 58 de angajatori. Principalele deficiențe constatate au fost instruirea insuficientă a lucrătorilor, faptul că nu s-au evaluat corespunzător riscurile pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor referitor la utilizarea preparatelor chimice, dar și lipsa fișelor de identificare a riscurilor profesionale.

Pe de altă parte, Romeo Butnariu a spus că în județ erau înregistrate 139.587 de contracte individuale de muncă active, din care 130.338 pe durată nedeterminată și 9.249 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ITM Suceava a amendat nouă firme la care au fost găsiți muncitori la negru.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ITM Suceava a amendat nouă firme la care au fost găsiți muncitori la negru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei